Leírás
A főzőiskola célja az hogy
- hogyan tudunk a mai modern korban energetikailag a természet törvényszerűségeinek megfelelően élni,
- ahogy váltakoznak az évszakok az alapanyagaink és főzési módjaink is ennek megfelelően változnak,
- megismerjük azt a Kárpát medencében élt őseink gabona alapú táplálkozás kultúrájának mai alkalmazását, ami a szabad szellemiségünket, a változáshoz való alkalmazkodásunkat, nyitottságunkat, erőnlétlünk folyamatos magas szinten tartását teszi lehetővé.
A főzőiskola témája a jó, minőségi fehérjék az étrendünkben.
A panaszokat, elsalakosodást és ezért korai öregedést okozó „nem megfelelő” fehérjéket minőségi, igazi erőt adó és tápláló fehérjékre cseréljük le.
A nőknek különösen fontos 40 felett hogy a férfi étrendhez tartozó nehéz húsokat (marha, disznó, szárnyasok) lecseréljék a könnyebb hidegvérűekre (halfélékre), illetve menopauza előtt már a növényi fehérjékre történő átvezető szakaszt javasolt elkezdeni.
A „minőségi fehérjék” főzőiskolában
- megmutatom mi a titka annak hogy ne puffasszanak ezek a fehérjék amikor elfogyasztjuk.
- vagy hogyan készítsük fel az emésztőrendszerünket a női fehérje befogadása hogy panaszmentesen, nyugodtan és örömet okozva fogyasszuk el a növényi fehérjékből készült fogásokat
Február 17. szombat 11:00-16:00 között (Jelentkezési határidő legkésőbb február 13.) növényi és állati fehérjékből levesek, főfogások, fasírtok, desszertek, salátafélék készítése