Gyermekkoromtól kezdve krónikus urológiai és emésztőrendszeri megbetegedéseim voltak, amelyek 46 éves koromra elhatalmasodtak. 

Ekkor találkoztam a makrobiotikával, ami teljesen megváltoztatta az életemet. Személyes gyógyulási tapasztalatot szereztem, ami meggyőzött arról, hogy működik ez a speciális gyógyító étrend és gondolkodásmód.

Ezért született ez a könyv is: segítsek azokhoz eljuttatni ezt a tudást, akik egészséges és harmonikus életet szeretnének élni ebben a stresszes világban.

Miről olvashatsz a Makrobiotika című könyvben?

A makrobiotika első hazai alapműve minden lényeges tudnivalót tartalmaz

MAKROBIOTIKUS ÉTRENDRŐL

Szakszerűen elmagyarázza, hogyan illesszük be a hagyományos makrobiotikus elveket a modern életünkbe.

Nagyszerű betekintést ad a táplálkozás fő elveitől, egészen a megfelelő étrend tervezésig.

ALAPANYAGOKRÓL

Bemutatja, hogy a Kárpát-medencében a hagyományoknak megfelelően, helyi alapanyagokból hogyan készítettek makrobiotikus ételeket.
i

RECEPTEKRŐL

Remekül használható szakácskönyv is egyben, több mint 300 izgalmas, változatos receptet tartalmaz minden évszakra és alkalomra.

MAKROBIOTIKA – AZ EGÉSZSÉGES ÉS HARMONIKUS ÉLETÉRT

A civilizációs betegségek rohamos terjedését számos tényező segíti: a mozgásszegény, modern városi életmód, és a sokféleképpen elszennyeződő környezet. Ezeket kiegészíti a mesterséges adalékanyagokkal telezsúfolt, finomított ételek rendszeres fogyasztása.

A könyv megmutatja, hogy ebben a környezetben, hogyan lehet kialakítani egy egészséges és harmonikus életet. Ami harmóniában van a természettel, az egyéni adottságainkkal és a körülményeinkkel.

A betegségben szenvedők részére is nyújt elméleti és gyakorlati útmutatót. Számos civilizációs betegségre ad konkrét és hatékony javaslatot receptek, ételek, és gyógyitalok formájában.

Remek olvasmány ez minden olyan tudatosan táplálkozónak, aki aktívan szeretne tenni az egészsége megőrzéséért, a jobb életminőségért, és a természetes gyógyulásért.

Ár: 4.500 Ft (Könyvet megrendelni az oldal legalján lehet!)

Makrobiotikus kézikönyvek

Az alábbi 22 könyvem mindegyike egy önálló témakört dolgoz fel. Valójában ezek receptes könyvek, amelyeket kiegészítettem  egy rövid bemutatóval a makrobiotikáról és az adott témáról.

Igyekeztem olyan hasznos és gyorsan alkalmazható recepteket, javaslatokat és tippeket adni amelyek segítik könnyen eligazódni a könyv olvasóját az adott témában. Ebben nagy segítségemre volt a több mint 15 éves szakmai tapasztalatom, valamint a külföldi tanulmányaim.

A receptek könnyen és gyorsan elkészíthetőek bárki számára.

A kivitelezésnél a fő szempont a konyhában történő könnyű használhatóság volt. Ezért ezek olyan spirál kézikönyvek amelyek könnyen hajtogathatóak és méretüknél fogva is szinte bárhova elhelyezhetők.

A képeken a könyv borítóját és hátlapját lehet látni.

Könyvet rendelni az oldal legalján lehet!

Gluténmentes makrobiotikus ételek – 139 oldal, 3.200 Ft  

Egyre szélesebb körben elterjedtek a cöliákia, a glutén (gabona sikér) által kiváltott, a vékonybél bolyhait károsító autoimmun betegség, más néven lisztérzékenység, valamint az gluténallergia.

A speciális étrendben alkalmazható alapanyagok megismerésével megkönnyítsük a bevásárlást és gazdag makrobiotikus recept gyűjteménnyel segítjük a mindennapi gluténmentes főzést.

Makrobiotikus receptek nem tartalmaznak sem tojást, sem pedig tejtermékeket, így a tejcukor és tejfehérje, valamint a tojás érzékenyek számára is bátran ajánlható ez a könyv.

Makrobiotikus táplálkozás – 160 oldal, 3.500 Ft 

A makrobiotikus rendszer átfogó univerzális elvek alapján tekint a világra, az étkezésre is. A természetes, egészséget szolgáló étrend rugalmasan egyéni körülményekre adaptálható az éghajlati öv, az évszakok, a nem, az életkor, az életmód, az aktivitás és az egyéni egészségi állapot figyelembevételével.

Az általános elveket, a természetes életvezetést, az alapanyagokat, a főzési módokat, az általános makrobiotikus étrendet, az adaptálásokat, a helyi hagyományokon alapuló átvezető ételeket, gyógyitalok és kezelési módok receptjei tartalmazza ez az átfogó könyv.

Makrobiotikus desszertek – 120 oldal, 2.800 Ft  

A receptes könyvben lévő desszertek eltömítő és nyákosító tejtermékek, a szélsőséges tojás, cukor és mesterséges vegyi édesítők nélkül készülnek sokféleképpen. Zöldségeket, sütőtököt, sárgarépát és helyben termő gyümölcsöket használunk szezonjukban, tárolt, aszalt vagy cukor nélkül eltett formában. Gabona vagy gyümölcs sziruppal, gyümölcsökkel édesítünk, tengeri fűvel zselésítünk, kuzuval vagy gabona keményítővel sűrítünk, és gabona vagy mag tejjel készülnek a pudingok.  Az értékes, természetes alapanyagokból készült, tápláló és egészséges desszertek rendszeres fogyasztásra alkalmasak a makrobiotikus elvek és az egyéni állapot szerint.

Makrobiotika cukorbetegekenek – 118 oldal, 2.800 Ft  

Ebben a könyvben a diabétesz és a hipoglikémia makrobiotikus szemléletű gyógyító étrendjével foglalkozunk, amely segít stabilizálni a krónikusan alacsony vagy magas vércukorszintet, javítani és helyreállítani az egyensúlyt. A modern ipari ételek, a feldolgozott fehér rizs és liszt, a finomított cukor rendszeres fogyasztása miatt széles körben elterjedt civilizációs betegséggé vált a cukorbetegség. Régebben a szénhidrátok elhagyását javasolták, mára a tudományos szemlélet is igazolta az ősi tudást, az összetett szénhidrátok, az alacsony glikémiás indexű és terhelésű, a tápanyagokban és élelmi rostokban gazdag, alacsony zsírtartalmú, természetes ételek kiemelkedő szerepét az egészség javításában.

Makrobiotikus palacsinták édesen és sósan – 60 oldal, 1.400 Ft  

Ebben a receptkönyvben témánk mindenki kedvence a palacsinta. Egészségesen – az eltömítő és nyákosító tejtermékek, a szélsőséges tojás, cukor és mesterséges édesítők nélkül – készülnek, édesen és sósan, sokféleképpen. Gabona sziruppal, friss és aszalt gyümölcsökkel édesítünk, tengeri sóval és más természetes fűszerekkel ízesítünk, alumíniummentes bio sütőport, hidegen sajtolt olajat használunk. Az édes és sós töltelékek, öntetek értékes makrobiotikus alapanyagokból természetes módon készülnek. Az egész gabonák teljes kiőrlésű lisztjét kombináljuk egyéb lisztfélékkel (kukorica, köles, hajdina, tönköly, durum).

Téli makrobiotikus ételek – 124 oldal, 2.900 Ft 

Ebben a könyvben témánk a téli étrend. A téli hidegben meleget adó, tartalmas ételeket készítünk.

A természetes, élő, vitaminokban, ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag, hasznos zsírsavakat tartalmazó, egészséges alapanyagok és a sokféle ételkészítési eljárás közül olyanokat választunk ebben az évszakban, amelyekkel változatos, ízletes téli ételek készíthetők a hétköznapokra és az ünnepekre.

Fogyasztásukkal melegen tartjuk, tápláljuk a testünket a nélkül, hogy nagyon elnehezednénk, egyúttal támogatjuk az egészségünket és életerönket.

Tavaszi makrobiotikus ételek – 120 oldal, 2.800 Ft  

Ebben a könyvben témánk a tavaszi étrend. Tavasszal újjá éled a természet, a hideg tél után enyhül az idő és felkészülünk a nyárra. A télinél könnyebb, tápláló és egyúttal tisztító ételekre van szükségünk. Ez a csírák évszaka is.

A természetes, tápanyagokban gazdag, alacsony zsírtartalmú alapanyagok, valamint a sokféle ételkészítési eljárás segítségével ízletes tavaszi ételek készíthetők. Fogyasztásukkal saját állapotunk, aktivitásunk szerint alkalmazkodni tudunk a változékony tavaszi időjáráshoz, egyúttal támogatjuk az egészségünket, életerőnket.

Nyári makrobiotikus ételek – 128 oldal, 2.900 Ft 

Ebben a könyvben témánk a nyári étrend. Nyáron a hőségben fontos a felfrissülés, könnyű, üdítő, hűtő hatású ételeket készítünk. A természetes, élő, vitaminokban, ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag, alacsony zsírtartalmú alapanyagok és a sokféle ételkészítési eljárás közül olyanokat választunk, amelyekkel változatos, ízletes nyári ételek készíthetők.

Fogyasztásukkal könnyedén szépülhetünk, koplalás nélkül veszíthetünk felesleges testsúlyunkból, egyúttal támogatjuk az egészségünket, életerőnket.

Őszi makrobiotikus ételek – 120 oldal, 2.800 Ft  

Ebben a könyvben témánk az őszi étrend. Ősszel megváltozik az idő, az indián nyár időszaka még kellemesen enyhe, a ködös november már egészen hideg is lehet.

Gazdag kínálatban állnak rendelkezésünkre a természetes, élő, vitaminokban, ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag, alacsony zsírtartalmú őszi alapanyagok. Sokféle eljárással kiegyensúlyozott, változatos és ízletes őszi ételek készíthetők belőlük. Fogyasztásukkal saját állapotunk, aktivitásunk szerint alkalmazkodni tudunk a változékony őszi időjáráshoz, felkészülünk a télre, egyúttal támogatjuk az egészségünket és életerőnket

Egyszerű makrobiotika – 76 oldal, 1.800 Ft   

Makrobiotikus receptek, levesek, fő fogások, savanyúságok, saláták és desszertek kizárólag Magyarországon termő, könnyen és olcsón beszerezhető, természetes élelmiszer alapanyagokból: gabonákból, zöldségekből, hüvelyesekből és gyümölcsökből.

Egyszerű ételek, amelyek könnyen elkészíthetők, az alapanyagok pedig beszerezhetők egy nagyobb választékú bio boltból.

Ajánlható a makrobiotikus, és a vegetáriánus étrendet követőknek egyaránt.

Makrobiotikus reggelik – 112 oldal, 2.600 Ft   

Akármilyen sietős is a dolgunk, fontos az otthoni reggeli makrobitoikus étkezéssel jól kezdeni, meglapozni a napunkat. Egész gabonákból, gabona termékekből (gabona töretek, pelyhek, bulgur, stb.) készítünk összetett szénhidrátokat tartalmazó kásákat, amelyeket főtt és nyers zöldségekkel, nyers és aszalt gyümölcsökkel, szárazon pirított olajos magokkal, tofuval, szejtyánnal kombinálva kínálunk. Az áldott reggeli miszó leves, olyan tisztító hatású étel, amely világszerte sokaknak segített már, városi szmogban, radioaktív sugárzásban is megőrizni az egészségüket. A magyar étrendben sajnos még nincs az értékéhez méltó helyén, pedig káros környezeti hatások bennünket is gyakran érnek.

Makrobiotikus tészta ételek – 84 oldal, 2.200 Ft   

A tészták szárítva hosszú ideig elállnak, gyorsan és változatosan főzhetünk belőlük egészséges ételeket. A teljes, egész gabonaszemből frissen őrölt lisztek a legjobb alapanyagaik energia, tápanyag és egészség szempontból. Ezek összetett szénhidrátjait a tápanyagokban gazdag makrobiotikus alapanyagokkal kombinálva jó energiaforrást nyerünk aktív emberek számára is.

A minőségi száraz tésztákat használhatjuk a levesekhez, a ragukhoz, körítésként, a tészta egytálételekhez szószokkal, a rakott és sült tésztákhoz, valamint a tészta salátákhoz öntetekkel kombinálva.

Makrobiotikus almás receptek – 44 oldal, 1.100 Ft  

Ebben a receptfüzetben témánk az alma. Már júniusban érik, más fajtái pedig egészen novemberig adják a gyümölcsöt, télire is tárolhatók megfelelő helyen. Az almafélék gazdagok flavonoidokban, pektinben és értékes rostokban.

Energiát adnak, méregtelenítenek, csökkentik a koleszterin szintet, a szívbetegségek kockázatát, rendszeres fogyasztásukkal csökken a rák, az asztma és a 2. típusú cukorbetegség kockázata is. Mértékkel együk, hetente néhány alkalommal. Télen sokféleképpen elkészítve, nyáron nyersen, kicsit gyakrabban. Remek almás recepteket találnak a könyvben.

Makrobiotikus uszonnák, útravalók és pástétomok – 68 oldal, 1.800 Ft   

Ebben a receptes könyvben olyan ételekkel foglalkozunk, amelyek alkalmasak otthon tízóraira, uzsonnára vagy becsomagolhatjuk őket iskolába és munkába.

Ide tartoznak a zöldséges, magos szusi félék, a barnarizs golyók, a palacsintára, jó minőségű kenyérre kenhető vagy mártogatható pástétomok magfélékből, hüvelyesekből, gabonákból és zöldségfélékből. Egyszerűek, előkészítve könnyen és gyorsan elkészíthetők. A fő étkezések között fogyasztva értékes tápanyagokkal látnak el bennünket, táplálók, mégis könnyűek és egészségesek.

Makrobiotikus saláták és savanyúk – 88 oldal, 2.500 Ft 

Ebben a könyvben témánk a saláta és a savanyúság. Megismerhetik ezeknek az ételeknek a helyét, fontos egyensúlyi szerepét az általános makrobiotikus rendszeren belül, remek saláta és savanyúság receptek sokaságával gazdagodhatnak.

A változatos, ízletes és egészséges ételek receptjei segítenek az elfelejtett természetes ételkészítési tudás visszaszerzésében. Az iparosodás korában szélsőségessé vált táplálkozásunkat újra egyensúlyba hozva pedig a fizikai, mentális állapotunk és érzelmeink is kiegyensúlyozottabbá válnak.

Makrobiotikus sütőtök ételek – 44 oldal, 1.100 Ft  

Ebben a receptfüzetben témánk a tél csodája, a sütőtök.

A változatos méretű és formájú, narancssárga színű sütőtökfélék gazdagok értékes tápanyagokban, mint például A-vitamin, kímélőek – a csecsemők első zöldség ételei közé tartoznak – rostjaik segítik az emésztést, energiájuk megnyugtató és kiegyensúlyozott.

Változatosan elkészíthetők: levesben, főétel részeként, babokkal együtt főve, ízletes desszertnek, de még gyógyitaloknak is.

Makrobiotikus vágási, főzési módok és életvezetés – 56 oldal, 1.400 Ft   

Ebben a kis könyvben témánk a makrobiotikus rendszeren belül a sokféle vágási technika, amelyekkel az alapanyagokat előkészítjük a főzéshez, leírjuk és bemutatjuk őket.

Több főzési mód közül választhatunk az ételek elkészítésénél, ezek segítségével változatos ételeket kapunk minden évszak jellegzetességeihez és az egyéni igényekhez igazodva.

Foglalkozunk a természetes makrobiotikus életvezetéssel is, ennek elvei az egyensúlyunkat és az egészségünket szolgálják.

Gyermekeink, családunk egészsége makrobiotikus étrenddel és életmóddal – 154 oldal, 3.500 Ft  

Ebben a könyvben témánk a családunk és gyermekink egészsége makrobiotikus étrenddel és életmóddal. A könyv segítséget nyújt a gyermeket vágyó, váró és nevelő szülők számára a holisztikus gyermeknevelésben, a tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend, életvezetés és a természetes otthoni környezet kialakításában. Foglalkozunk a családok egészségével, a gyermekek fejlődésének, növekedésének, táplálkozásának és egészségének fő kérdéseivel, a gyerekbetegségekkel, a különféle egyensúlytalanságokat helyrehozó étrenddel, a természetes gyógyító ételekkel, italokkal és otthoni kezelési módokkal.

Makrobiotika a 21. században – 150 oldal, 3.300 Ft  

A természetes, kiegyensúlyozott, élő alapanyagokból készült ételek fogyasztása, amelyek gazadagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben támogatják az egészséges emésztő rendszert, a jó minőségű vért és a jól működő immunrendszert.

Alacsony zsírtartalmú, magas vitamin, ásványi anyag és tápanyag tartalmú étrend, amelyben az összetett szénhidrátok és fehérjék megfelelő aránya, a sav-lúg, a kálium és a nátrium egyensúlya valamit a megfelelő vércukor egyensúly egyaránt fontos szempontok.

Rágni vagy nem rágni– 74 oldal, 1.800 Ft             

Az alapos rágás jót tesz az elmének, a testnek és a léleknek egyaránt. Minden szervünk, szervrendszerünk, a testük minden funkciója, az energia vezetékeink és az energia központjaink egyaránt hasznát látják az alapos rágásnak, erősíti az immunrendszert, fiatalítja a testet. Mégis kevés ember tudja ma már, hogyan rágjon
megfelelően és fordítson elegendő időt az étkezésre.

A könyvben bemutatom, hogy milyen fontos a rágás az emésztés szempontjából, és milyen egyéb dolgok kapcsolodnak hozzá, amiről nem is gondolnánk.

 

Vegetáriánus szakácskönyv – 118 oldal, 2.800 Ft   

Ebben a receptes könyvben nincs semmilyen állati eredetű étel – sem húsfélék, sem hal, sem tojás, tejtermék vagy méz – kizárólag természetese növényi alapanyagok, így vegetáriánus és vegán életmódot élők egyaránt használhatják. Élettel teli, egész gabonák, zöldségek, hüvelyesek, mag és diófélék, gyümölcsök, természetes szójabab termékek, ízesítők,vagy gabona vagy gyümölcs édesítők és tengeri füvek segítségével készítünk kiegyensúlyozott, ízletes és változatos ételeket. Ezek gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, élelmi rostokban és megadják a szükséges fehérjét is. Mind a négy évszakra találnak sokféle receptet, leveseket, fő ételeket, savanyúkat, salátákat, desszerteket és makrobiotikus italokat reggelire, ebédre, uzsonnára, útravalónak és vacsorára egyaránt.

Sugárszennyeződésektől tisztító és immunerősítő makrobiotikus ételek – 136 oldal, 3.200 Ft   

Ebben a könyvben összefoglaljuk a sugárzásokat (például UV sugárzások, napkitörések, földsugárzások, atomkísérletek és balesetek sugárhatása, egészségügyi szűrővizsgálatok, élelmiszer besugárzások, elektromos készülékek, nagyfeszültségű vezetékek, transzformátor állomások sugárhatásai) és az immunrendszerünk egyéb modernkori kihívásait, valamint ezek hatásait az egészségünkre. Foglalkozunk a káros hatások csökkentésével természetes életmód, különféle eszközök és speciális étrend segítségével. Évtizedek gyakorlati tapasztalatai és kutatási eredményei alapján igazolt, hogy testünk megtisztítható sokféle sugárzás és környezeti szennyeződés káros hatásaitól egyszerű, ősi, gyógyító, makrobiotikus táplálékkal és életmóddal. A gyenge állapotban lévő, a betegségekből lábadozó, a gyakori fertőzésekkel küzdő, a fáradt és az erős környezeti hatásoknak kitett egészséges emberek is hasznát veszik ezeknek az ételeknek a regenerálódásukhoz.

Könyvrendelés menete

1. Lépés

Kérlek, válaszd ki a számodra megrendelni kívánt könyvet.  (akár többet is)

 

2. Lépés

Kérlek, válaszd ki a számodra megfelelő fizetési módot.

Válaszd ki, hogy bankkártyával szeretnél fizetni vagy átutalással. Átutalás esetén kapsz majd egy díjbekérőt az email-címedre.
(Amennyiben ez nem érkezne meg, kérlek írj egy levelet a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.)

3. Lépés

Kérlek töltsd ki az űrlapon kért kapcsolattartási-számlázási adatokat.

4. Lépés

Végül rendeled meg.

 

Mi történik a megrendelés után?

Bankkártyás fizetés semmi teendőd nincs. A számlát emailben küldjük. Majd postázzuk a rendelt könyve(ke)t.

Átutalás esetén küldök számodra egy díjbekérőt. Ha elutaltad a pénzt, akkor annak beérkezése után  postázzuk a rendelt könyve(ke)t.

 

Kiszállítás módja:

Rendelés esetén a könyv postai úton lesz kiszállítva az utalás megérkezése után 3-5 munkanapon belül.

Magyarország belül a posta és csomagolási költség: 1.500 Ft

Ezt az összeget a megrendelőnek szükséges fizetni a könyv(ek) árával együtt.

 

Bankkártya adataid biztonsága

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. 

A bankkártya adataid nem kerülnek hozzánk, ezért nem ismerjük és így nem is tároljuk azokat. A megadott adataid titkosított csatornán, kódolva jut el a bankfiókhoz. Az online bankkártyás fizetés ma már legalább olyan biztonságos, mintha egy boltban kártyával fizetnél.

Kérdésed van? Segítünk!

Ha további kérdéseid vannak, akkor lentebb megnyugtató válaszokat kaphatsz rájuk, vagy írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.

Share This