Célom, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.
Hogyan indultam?
Sebestyén Szilvia makrobiotikus táplálkozási szakértő vagyok. Azonban roppant kalandosan jutottam el idáig. Gyermekkoromtól kezdve krónikus urológiai és emésztőrendszeri megbetegedéseim voltak, amelyek 46 éves koromra elhatalmasodtak. Ezek az élet szinte minden területén megkeserítették az életem. A mindennapi munkavégzéstől egészen a gyermekvállalásig. De nem adtam fel, és ekkor találkoztam a makrobiotikával, ami teljesen megváltoztatta az életemet.
Az élettel teli, természetes alapanyagból készült makrobioitkus ételek segítségével a modern élelmiszerekből és a környezeti szennyeződésekből keletkezett lerakódások kiürültek a testemből. A szervezetem és az immunrendszerem megerősödött. A gyógyulásomat támogató makrobiotikus étrend segítségével sikerült végleg meggyógyulnom.
Megszabadultam a mindennapi fájdalmaktól és a betegségekből adódó nehézségektől. Egy egészséges, energiával és élettel teli ember lettem. Ez egy fordulópont volt az életemben.
Személyes gyógyulási tapasztalatot szereztem, ami meggyőzött arról, hogy működik ez a speciális étrend és gondolkodásmód.

A makrobiotika lett az életem

Természetesen ezután is kitartottam a makrobiotika mellett, hogy megőrizzem az egészségemet.
Sőt, miután megtapasztaltam nőként a nehézségeket, valamint a csodálatos gyógyulást, arra tettem fel az életem, hogy népszerűsítem ezt az eredményes módszert nőtársaimnak.
Azt a tudást, aminek hiányában 46 évig nem tudtam, hogy mi az az egészség, ma követve ezt a nagyszerű tudományt, nem tudom, hogy mi az a betegség.
Ismereteim bővítéséért felkutattam és sorra olvastam a fellelhető szakirodalmat valamint, tanulmányokat végeztem Hollandiában a Kushi Institute of Europe – ban.
Kushi Intézetek végzik ennek az ősi módszernek a nyugati társadalmakban történő oktatását és terjesztését.
A képen mellettem (bal oldalt) Michio Kushi professzor – a Kushi Institute alapítója, a makrobiotika legismertebb kutatója, tanítója – és Norino Kushi (jobb oldalt) látható.
Mára életem részévé vált az állandó önképzés ebben a témakörben. Továbbá küldetésé, az egészséges életet támogató makrobiotikus táplálkozási rendszer és ennek hazai megismertetése embertársaimmal.
A Kushi Institute Of Europe-ban végzett tanulmányaim
The Art of Cooking School – Purifying Spring Cooking
The Art of Cooking School – Purifying Spring Cooking
The Art of Cooking School – Cooking for Vitality & Stronger Immunity
The Art of Cooking School – Cooking for Vitality & Stronger Immunity
SEBESTYÉN SZILVIA egyéni vállalkozó
Szervezetünk a különböző ismeretterjesztő előadások és bemutatók mellett a rászorultaknak díjmentesen nyújt egészségmegtartó és felépülést támogató ételeket.
Célom megvalósítása
Mint ennek a tudományank a táplálkozási szakértője a makrobiotikát számos módon próbálom átadni, illetve megosztani nőtársaimmal.
Rendszeresen szervezek főzőiskolákat, amelyek után a résztvevők, már önmaguk is képesek elkészíteni makrobiotikus ételeiket.
A személyes tanácsadás során, betegeknek adok egyéni, személyre szabott étrendet.
Azoknak, akik komolyabban érdeklődnek a makrobiotika iránt online makrobiotika tanfolyamokat nyújtok.
Pár évvel ezelőtt írtam meg egy hiánypótló táplálkozástudományi összefoglaló művet a makrobiotikáról. Terveim között szerepel még az eddig megírt 23 könyv mellett továbbiak megjelentetése ebben a témakörben.

Szintén népszerűek azok a rendezvények amikor különböző cégek részére tartok céges főzőprogramot. Emellett számtalan alkalommal szerepeltem különböző újságokban, rádió és TV műsorokban. Minden esetben erről az ősi tapasztalatokon alapuló életmódról és táplálkozási rendszerről beszéltem, amely a testi-lelki egyensúly megtartására, illetve visszaállítására törekszik.
Vélemények
Annyira boldog vagyok, hogy nem bírom magamban tartani. Most voltam vérvételen, és minden eredményem tökéletes lett, ilyen még 20 éves koromban sem volt . És ezt az étrendi változtatásoknak tudom be. Köszönöm!!
Szeretném megköszönni az együtt töltött napokat, a sok-sok tanácsot, receptet, ötletet, amelyekkel javíthatok egészségi állapotomon és nagyobb harmóniába kerülhetek.
Köszönöm azt a fantasztikus energiát, életerőt amivel inspirálsz és változásra buzdítasz, példát mutatsz egy minőségibb életre. Személyes tanácsadásodon megértettem, hogy mindez számomra is elérhető!
Telve jó reményekkel, újult erővel állok neki a folytatásnak. A küldött anyagoknak nagyon örülök, már alig várom, hogy a recepteket végigfőzzem. Jókat enni úgy, hogy közben gyógyulok… örömmel nézek előre!






Nagyon szépen köszönöm a vasárnapi napot. Teljesen feltöltődtem, nagyon jó volt a csapat. A receptekért, tanácsokért nagyon hálás vagyok. Számomra nem volt ismeretlen a Makrobiotika de teljesen új szintre emelted ezt a tudást bennem. Érzem magamban azt az erőt ami újra elindít ezen az egészséges úton. Biztos vagyok benne, hogy további főzőkurzuson fogok még részt venni.
Még egyszer nagyon szépen köszönök mindent.
Nagyon örülök, hogy jártam Nálad. A konkrét útmutatáson kívül nagy erőt ad ahhoz, hogy haladjak ezen az úton.
Nagyon köszönöm a tegnapi napot, őszintén mondom, én nem láttam még hölgyet ebben az életkorban ennyire ragyogni, energikusnak lenni, kreatívnak és ereje teljeben lenni. Én tudom, hogy valójában így kéne élnünk és sokkal több a lehetőségünk, mint amire ma kondicionalnak minket, mégis annyira ritka, hogy valaki meg is valositson olyan dolgokat, ami kívül esik a mai normán. Nagy erőd van és köszönöm, hogy megmutatod, így is lehet, fantasztikus példa vagy. Természetesen mint az út elején járó, még rengeteg letisztazatlan kérdés van bennem, de jövünk még hozzád és tanulunk.
Nagy élmény volt a mai főzőkurzus Nálad! Lenyűgözött a sok tapasztalati tudás ami benned van! A készített ételekkel egész estig kibírtam, nem lettem éhes. Jóllaktam, de nem nehezített el. Jó érzés volt. Ezek a receptek könnyen elkészíthetőek lesznek. A fakanalas szakácskönyvedet megvettem, abban sok mindent megtaláltam.
Nekem a tegnapi nap feltöltődés volt. Jó hangulatban, jó társasággal tudtam kapni új impulzusokat!
Szeretnék tenni magamért!
Nekem ezt adta röviden a tegnapi nap!
A könyveket szemügyre veszem a honlapján, mert valóban nagyon fontos és sokakat érintő témáról van szó, egy egészséges élet reményében.
És nagy köszönet a sok jó tanácsért, receptekért és az önzetlen munkáért!
Nagyon nagyra becsülöm a tudásodat és nagyon sok erőt merítek a mindennapokban a követésed által.
Kedves Szilvia, Isten éltesse, áldja adjon önnek nagyon jó egészséget, sok sikert az áldott munkájához. Köszönöm a jó ötleteket, tanácsokat, recepteket. Köszönöm a videókat amelyet megoszt velünk.Sok szeretettel Jarka Slovákiából.
Annyira boldog vagyok, hogy nem bírom magamban tartani. Most voltam vérvételen, és minden eredményem tökéletes lett, ilyen még 20 éves koromban sem volt .
És ezt az étrendi változtatásoknak tudom be. Köszönöm!!
Kedves Szilvia!
Először is nagyon örülök, hogy találkozhattam azzal a tudással amit Ön képvisel.
Foglalkoztat az egészség megőrzése és azt hogy mit kell tegyünk érte. Van egy kis túlsúlyom amit folyamatos próbálkozás mellett több kevesebb sikerrel tudok leadni, de nagyon nehezen vagy nem tudom hosszabb ideig ezt megtartani.
Sokféle táplálkozással kapcsolatos tartalmat hallgatok és szembe jött velem egy riport ahol a téma a makrobiotika és annak a mindennapokba történő beépítése volt.
Nagyon tetszett ezért rákerestem az oldalára és több tartalmat meghallgattam, megnéztem a recepteket is. Nagyon teszik. Már készítettem is belőlük.
Nagyon fontosnak tartom azt a amit csinál,és teszik amilyen egyszerűséggel teszi azt. Sok erőt kívánok hozzá.
Amikor elkezdtem a tartalmakat nézegetni, az adó 1 % felajánlásáról is szó volt és nem is volt tovább kérdés bennem, hogy hova ajánlom.
Köszönet és hála:
Köszönünk szépen mindent! Nagyon feltöltődtünk, felvillanyozódtunk a tegnapi konzultációs nap után!
Kedves Szilvia








A lányom Melinda üzeni, hogy kb egy másfél hónapja találkozott először a makróbiotikus videókkal a YouTube -n, és azóta megnézte az összeset ami elérhető. Nagyon ügyesen elkezdett főzni, és rettenetesen érdekli a téma.
Kedves Szilvia! Születésnapja alkalmából hosszú, boldog és egészséges életet kívánok Önnek! Csodálom a kedvességét, a segítőkészségét, a tudását, amellyel sok embernek tanácsot ad különböző bajukban. Én, amióta áttértem a makrobiotikus táplálkozásra, sokkal energikusabb vagyok, az emésztésem javult, a refluxom szinte megszünt. Engedje meg, hogy röviden elmondjam a legutóbbi esetet. Úgy teszteltem le magamat, hogy kivettem egy nap szabadságot, reggel 7 órától délután fél 3-ig: kimeszeltem a konyhát, lesúroltam a csempét, függönyt mostam, ablakot tisztítottam, konyhaszekrényt, mikrót kitisztítottam,
felmostam a konyhát, férjemnek vacsorát főztem, magamnak külön makrobiotikus ételt készítettem és délután 3 órakor már bevásárolni mentem a városba.
Az online főzőműsorát folyamatosan nézem, mindig új dolgokat hallok Öntől. Nagyon szeretném megköszönni a sok információt, mert hiteles és csak Önre kell nézni kedves Szilvia, hiszen legalább 20 évet letagadhatna a korából. Legutóbb személyes konzultációra hívott, amit nyárra tervezek, majd jelentkezem, amikor megfelelő lesz az időpont nekem. Addig is minden jót kívánok Önnek!
Kedves Szilvia! Hálával tartozunk Önnek, a Szecsei Miklós/ Jeszenszky podcastet vègignèzve, leesett, hogy az ovo/ lacto vegetáriánus ètrend nem jó. Hetek óta mondtam a Fèrjemnek, hog èrzem a nyákosodást.4napja változtattunk, a sajt kuka, mást tejtermèket nem fogyasztottunk.HÁLÁS KÖSZÖNET &, NAGY ÖLELÈS 😍
Nagyon köszönünk minden áldozatos segítséget amit az elmúlt időszakban tőled kaptunk!
Hatalmas szakmai tudásodról és fáradhatatlan segítőkészségedről számtalan nagyon válságos helyzetben meggyőződhettünk. Ennek eredményeként az összes reménytelennek hangzó orvosi diagnózissal szemben tudunk haladni.
A legfontosabb azonban azt hiszem, az a hiteles alaposság, amivel a makrobiotika előadásaidon és egyéni konzultációidon is jelen vagy.
Alkalmam volt mások „makrobiotikus” előadásait is meghallgatni, de az általad képviselt makrobiotika tudáshoz képest, a mögöttes összefüggések megértésének hiányérzetével távoztam.
Fantasztikus amit közöl az embereknek és ahogy közli és a kislányával ahogy össze dolgoznak .
Az üzenet szövege: Kedves Szilvia!
Három hónappal ezelőtt találtam rá az Ön online főzőiskolás videóira, utána persze minden makrobiotikával kapcsolatos tartalmát megnéztem, meghallgattam. Beszereztem az alapanyagokat, megrendeltem könyveit és készítem az ételeket.
Fantasztikus változásokat eredményeztek az életemben, -16kg-ot, fantasztikus energiát és munkabírást. Végtelenül hálás vagyok Önnek!
Nagyon köszönök mindent!
Kedves Szilvia!
Nagyon szépen köszönöm.
Egy élmény volt veled találkozni!!
Kedves Szilvia!



Szenzációs dolog történt velem az idei parlagfű szezonban.
A szezon kellős közepén teljesen eltűnt az allergiám. Évek óta küzdöttem, hogy teljesen eltűnjön, de az orrfolyás mindig megmaradt. Ezért fordultam a makrobiotika felé.
Segített a kisugárzásod, a személyiséged és a tapasztalataid. Így nagy lendülettel elkezdtem makrobiotikusan táplálkozni a tanácsaid szerint és hozzá fogyasztottam a gyógyitalokat. A kezdeti nehézségek és a családom ellenállásának megtörése után az arcüregemből szőrnyű színű és állagú váladék ürült ki másfél héten keresztül. Már-már kezdtem megijedni és fontolgattam, hogy abbahagyom, mire egyik napról a másikra elmúlott az orrfolyásom és szuper jól éreztem magam. Mellékhatásként 5 kg-tól is megszabadultam. Igaz nem tűnik soknak, viszont olyan helyekről ment le, amit hiába tornáztattam.
Nagyon szépen köszönök mindent!!!!!
A makrobiotika egy olyan ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.
Ha többet szeretnél megtudni
erről a természetes alapokon nyugvó tudományról,
főzőiskolai és egyéb programokról,
a szervezetet tápláló receptekről,
új termékekről, online főzősuliról,
akciókról vagy csak
az egészséges életmódról, akkor iratkozz fel hírlevelemre.
Az egészség a legnagyobb kincsed, vigyázz rá Te is!