4 részes oklevelet adó makrobiotika képzés
Tanulj meg könnyen és gyorsan elkészíteni olyan glutén, tejtermék (sajt, tejföl, tejszín), tojás és cukormentes makrobiotikus ételeket, amelyek egészséged megőrzését szolgálják
Miért fontos? – röviden
Amikor az egészségünk megtartásáért vagy visszaszerzéséért szeretnénk az étrendünkben változtatni, fontos hogy iskolázott tudás alapú és a gyakorlatban is hosszú távon is működő legyen.
20 éve élek ezen az étrenden. Most lettem 66 éves. Külföldre is hívnak speciális étrend betanítása miatt, mert fontosnak tartják az öngondoskodást a saját egészségük megtartásáért.
A környezetünket nem terhelhetjük azért mert helytelen táplálkozási szokások miatt fejfájásunk van, puffadunk, reflux, bélgyulladások, allergia… és más panaszaink vannak.
Fontos hogy hiányállapotok nélkül a napi energia szintünk magas szinten megtartsuk.
Gyakran találkozok olyan esettel amikor rész tudást innen-onnan összeszedve változtatnak az étkezési szokásokon és hiányállapotok lépnek fel.
Példák:
- Fiatal lányoknál elmarad a menstruáció mert nincs fehérje az étrendben.
- Vagy ingadozik a vércukor szint mert minőségi szénhidrát (gluténmentes) sincs az étrendben.
- Gyengeség és más panaszok is előfordulhatnak.
- A meglévő panaszokhoz még szereztek néhányat az egyoldalú táplálkozás miatt.
Nem érdemes kísérletezni. Van bevált módszer ami évezredeken át működött. Hippokratész görög orvos aki az ételeivel gyógyított, makro-biosz műveiben (makrobiotika) írt erről.
Azért szervezek nyári főzőiskolát hogy bárki számára elérhető legyen az a tudás amitől biztonságban tud élni.
Őszinte leszek. Az étkezés minden alkalommal, szó szerint életbe vágó stratégiai döntés arról, hogy milyen állapotban legyünk.
Ezért óriási fontosságú azaz étel, amit elfogyasztunk.
A vegán, mindenmentes nyári főzőiskola sorozat (glutén, tejtermék, tojás és cukormentes) segítségével megismerhető a lemondás nélküli ételkészítés.
Örömmel fognak eltölteni mindenkit a hazai alapanyagokból készült levesek, főfogások, desszertek fogyasztása, ami a mindennapos megújulást szolgálja.
Miért jó?
A mindennapokban könnyedén lehet megtapasztalni az iskolázott tudásalapú megújító életmódot.
A legjobb szellemi és fizikai erőnlétben könnyebb megoldani az élet adta kihívásokat.
A mai világban a biztonság egyik alapköve az egészség. Ennek megtartásához, hogyan tehetünk saját magunkért, az életerőnk fenntartásáért vagy a felépülés támogatásáért gyakorlati jártasság megszerzése nélkülözhetetlen.
Szervezetünk 40 felett a több törődést igényel az egészségünk, a fiatalságunk megőrzéséért.
Nélkülözhetetlen a jó közérzetünkért egészségmegtartó új étrend begyakorlása.
Főzőiskoláról
A főzőiskola sorozatban lépésről lépésre haladva az elmélet és a gyakorlat (közös főzés) együttes bemutatása történik
Megismered az egészséget és életerőt megtartó főzést.
Az elfogyasztott ételek alapvetően határozzák meg az egészségi állapotunkat.
Hippokratész görög orvos megfigyelése szerint: Amit eszünk abból van a vérünk, a vérünk állítja elő a sejtjeinket amelyekből a szöveteink, szerveink vannak. Mivel a sejtjeink folyamatosan elhalnak és újak keletkeznek, így lehetőségünk van arra, hogy a jó minőségűre megváltoztatott étrendünkkel „lecseréljük a sejtjeinket, szöveteinket, megújuljunk”.
Így az egészségünket fenn tudjuk tartani vagy panaszainkból a felépülésünket támogatni tudjuk kiegészítve az orvosi kezelést.
Ezért fontos ismeret a biztonságos és hiányállapotok nélküli étkezés.
Ez a tudás átfogó gyakorlati ismeretekkel együtt egy alkalommal nem megismerhető.
Ezért 4 részes a NYÁRI FŐZŐISKOLA SOROZATOM.
A főzőiskolát követően odahaza önállóan végtelen variációban tudsz változatos, finom, biztonságos ételeket készíteni
Bármi amit megeszünk annak a tulajdonsága hat ránk.
A főzőiskolámban bemutatom, hogy a különböző vágási és főzési módokkal hogyan lehet az ételek ránk gyakorolt hatását befolyásolni.
Hogyan javasolt összeállítani napi, heti menüt, hogy hiányállapotok nélkül, életerővel telve élhessük a mindennapjainkat.
Helyszín: 1172. Budapest, Adorján utca 8. (A főváros kiemelt szabadidős övezete, tóval, erdővel, mezővel, kerékpárúttal.)
Kint leszünk a szabadtéri konyhában, gyermekeket és házi kis kedvenceket is lehet hozni.
Időpontok:
Június 28-án szerdán fehérjék:
(jelentkezési határidő június 26.)
Növényi és állati fehérjékből levesek, főfogások, fasírtok, desszertek, salátafélék készítése.
Július 13-án csütörtökön zöldségek
(jelentkezési határidő július 10.)
Levesek, főfogások, fasírtok, desszertek, saláta-savanyúk készítése. Bemutatásra kerül hogy a vágási és főzési módok hogyan hatnak a szervezetünkre.
Szeptember 21-én csütörtökön desszertek
(jelentkezési határidő szeptember 18.)
Zöldségből, gyümölcsből készült desszertek. Torták, pudingok készítése.
Információk a képzéssel kapcsolatban
A résztvevők angol-magyar nyelvű látogatási igazolást kapnak. A témák röviden az oklevélen is feltüntetésre kerülnek.
Kérem a jelentkezés írásos megerősítését a
makrobiotika@gmail.com e-mail címen, ahol pontosan kérem azt a nevet AMI AZ OKLEVÉLEN SZEREPELJEN.
Az oklevél elkészítése idő, ezért a részvétel előtt legalább 4 nappal fontos megkapnom a pontos nevet.
A főzőiskoláról
A programot fogadó étellel indítom, ezért a kezdés előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg a résztvevők.
A témákról írásos tananyag készül.
Lehet hozni jegyzetelési lehetőséget vagy rögzítésre alkalmas eszközt. (fotó, video)
Kényelmes, sportos (meleg) réteges öltözködés javasolt.
Kötényt mindenki hozzon magával.
A résztvevők az elkészült fogásokat elfogyasztják. (Így folyamatosan eszünk, tesztelve az elkészült ételeket.)
Helyszín az Alapítvány tankonyhája
1172. Budapest, Adorján u. 8.
Részvételi díj:
30.000 Ft/fő/alkalom
Sebestyén Szilvia ev.
UniCredit Bank: 10918001-00000037-57890045
Az utalásnál a megjegyzés rovatba fontos feltüntetni a résztvevő nevét és a tanfolyam témáját. Nem mindig a befizető neve a résztvevő neve és nem tudjuk az oklevelet kiállítani.
Jelentkezés a befizetéssel együtt válik esedékessé. A befizetésről számlát adunk.