Leírás
A főzőiskola célja az hogy
- hogyan tudunk a mai modern korban energetikailag a természet törvényszerűségeinek megfelelően élni,
- ahogy váltakoznak az évszakok az alapanyagaink és főzési módjaink is ennek megfelelően változnak,
- megismerjük azt a Kárpát medencében élt őseink gabona alapú táplálkozás kultúrájának mai alkalmazását, ami a szabad szellemiségünket, a változáshoz való alkalmazkodásunkat, nyitottságunkat, erőnlétlünk folyamatos magas szinten tartását teszi lehetővé.
A második főzőiskola témája a jó, minőségi fehérjék az étrendünkben.
Hogyan segítenek a zöldségek a mindennapos étkezésünkben (glutén, tejtermék, tojás és cukormentesen) finoman és változatosan
Már többször bebizonyosodott hogy az egészséges étel az finom, rendkívül változatos. Ezt tanítom meg a 4 részes Nyári főzőiskola sorozatomban.
Nagy változáson megy át a világ. Még nem tudjuk meddig kell kitartanunk. Egy biztos hogy az életenergiánk kitartó, magas szinten tartására, stabilitásunkra a legnagyobb szükségünk van. Tudatosabb, fegyelmezett élettel hosszú távra be tudjuk osztani az élet energiánkat és így minden apró dolognak örülni tudunk.
Jó hírem van: Mindez lemondás nélkül kivitelezhető, és örömmel éljük meg azokat a változásokat amelyek erővel, biztonsággal töltenek el.
Fizikai, érzelmi, mentális egyensúlyban maradás alapja a kiegyensúlyozott energiájú étel.
A Nyári (mindenmentes) főzőiskola 3. része a „Hogyan segítenek a zöldségek” biztonságot adó tudás számunkra. Hiszen naponta 3-szor, egy évben 1095 alkalommal döntünk a sorsunkról.
Megismered
- hogyan hat az étel az érzelmeinkre (hogyan támogatja az érzelmi állapotunk stabilitását, az instabil, depresszív érzelmek megszüntetésére hogyan használjuk, milyen vágási, főzési módokkal és milyen alapanyagokkal)
- hogy a napi étkezésben milyen arányban szerepeljenek zöldségek,
- milyen növekedési irányú zöldségeket használj, attól függően hogy milyen irányú energiát szeretnél a napi feladatok elvégzése során
- hogyan lehet gyógyhatást elérni a növények energiájával,
- milyen színű és hatóanyagú zöldségek vannak és azokat hogyan használd,
- milyen vágási és főzési módokkal tudod befolyásolni a hatásukat szervezetre.
Én már megtapasztaltam hogy ez a tudás hogyan változtatta meg az életem és szeretném ha a környezetemben boldog és egészséges családok vennének körül.
Ha te is szeretnéd ezt megtapasztalni, akkor szeretettel várlak július 13-án csütörtökön 15:00-től a Makrobiotika Intézetem tankonyhájában, zöldséges és virágos kertjében.
Helyszín: 1172. Budapest, Adorján utca 8. (megközelíthető az M0 Rákosliget 55 lejárattól néhány perc, vagy az Örs vezér tértől a 276E járattal, vagy vonattal a Keleti Pályaudvartól Rákoscsaba vasútállomásnál kell leszállni.)