Élő főzőshow felvétele – 2020.06.25.

A főzősuliban elhangzott receptek:

Pirított rizstea

tea 

15 dkg barna rizs (kerekszemű lehet hosszúszemű is)

Víz a tea főzéséhez

Száraz vastagtalpú serpenyőben pirítom folyamatos keveréssel a rizst addig amíg sötétbarna lesz. kb. 10-15 perc.

Ezután zárható üvegbe teszem, hogy az aromája megmaradjon.

 

Tea készítése:

1 liter hideg vagy forrásban lévő vízbe beleteszek 5 nagy evőkanálnyi pirított rizst és a forrástól számított 10 percig főzöm gyengéden.

Ezután leszűröm kancsóba a teát és a pirított főtt rizst az edénybe is hagyhatom,mivel még 3 alkalommal kifőzhető.

Fontos leszűrni, mert a tea vizet beszívja magába a pirított rizs.

 

Fejtett bab pástétom

szendvics 

20 dkg főtt fejtett babhoz egy kis méretű lilahagymát kockára vágva beleteszem, egy evőkanál olajjal együtt és mixerrel krémesre keverem.

A szendvicset díszíthetem nyers zöldségekkel, uborka, pirosretek, sörretek, petrezselyem, snidling, póréhagyma, madársaláta, rukkola…

 

Pirított napraforgó mag

szilvia 

25 dkg napraforgómagot száraz vastagtalpú serpenyőben folyamatos keveréssel arany színűre pirítom. Ezután keverőtálba teszem és a forró napraforgó magra egy evőkanál tamari szójaszószt öntök és elkeverem. A folyadék elpárolog a só beszívódik az olajos magba.

Csak forrón szívódik be a sós folyadék a napraforgó magba.

 

A témával kapcsolatos receptes könyvek kedvezményesen megvásárolhatóak.

Reggelik 2.600 helyett 2.000 Ft

Szendvics krémek 1.800 Ft helyett 1.100 Ft aki most megrendeli.

Megrendelni lehet a makrobiotika@gmail.com email címen.

Share This