Élő főzőshow felvétele – 2020.06.25.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Pirított rizstea
15 dkg barna rizs (kerekszemű lehet hosszúszemű is)
Víz a tea főzéséhez
Száraz vastagtalpú serpenyőben pirítom folyamatos keveréssel a rizst addig amíg sötétbarna lesz. kb. 10-15 perc.
Ezután zárható üvegbe teszem, hogy az aromája megmaradjon.
Tea készítése:
1 liter hideg vagy forrásban lévő vízbe beleteszek 5 nagy evőkanálnyi pirított rizst és a forrástól számított 10 percig főzöm gyengéden.
Ezután leszűröm kancsóba a teát és a pirított főtt rizst az edénybe is hagyhatom,mivel még 3 alkalommal kifőzhető.
Fontos leszűrni, mert a tea vizet beszívja magába a pirított rizs.
Fejtett bab pástétom
20 dkg főtt fejtett babhoz egy kis méretű lilahagymát kockára vágva beleteszem, egy evőkanál olajjal együtt és mixerrel krémesre keverem.
A szendvicset díszíthetem nyers zöldségekkel, uborka, pirosretek, sörretek, petrezselyem, snidling, póréhagyma, madársaláta, rukkola…
Pirított napraforgó mag
25 dkg napraforgómagot száraz vastagtalpú serpenyőben folyamatos keveréssel arany színűre pirítom. Ezután keverőtálba teszem és a forró napraforgó magra egy evőkanál tamari szójaszószt öntök és elkeverem. A folyadék elpárolog a só beszívódik az olajos magba.
Csak forrón szívódik be a sós folyadék a napraforgó magba.
A témával kapcsolatos receptes könyvek kedvezményesen megvásárolhatóak.
Reggelik 2.600 helyett 2.000 Ft
Szendvics krémek 1.800 Ft helyett 1.100 Ft aki most megrendeli.
Megrendelni lehet a makrobiotika@gmail.com email címen.