Élő főzőshow felvétele – 2020.05.21.

A főzősuliban elhangzott receptek:

Édesburgonyás kenyér és pogácsa recept

Hozzávalók:

– 30 dkg reszelt (kislyukú reszelőn) édesburgonya kicsavarva

– 15 dkg köles liszt

– 10 dkg cirokliszt

– 10 dkg barnarizs liszt

– 5 dkg mandulaliszt

– só

– 1 evőkanál citromlé

– fél teáskanál szódabikarbóna 

– 4 púpos evőkanál útifűmaghéj

– 6 dl víz

– 4 evőkanál olívaolaj

– 8 dkg zabpehely liszt

 

A folyadékokat, a 6 dl vizet, 4 evőkanál olajat, útifűmaghéjat a sót és a zabpehelylisztet összekeverem és 5-10 percig hagyom állni hogy bezselésedjen.

A maradék liszteket (kölesliszt, cirokliszt, barnarizs liszt mandulaliszt), a szódabikarbónát és sót összekeverem és mehet rá a masszára amihez citromlevet adok.

 

Kézzel kell összekeverni a reszelt édesburgonyával és kicsit gyúrni, hogy összeálljon. Olyan állagú lesz, mint az igazi kenyér.

Gyúrható tészta állagot kapok.

 

Belenyomkodom a formába.

2 db kenyér vagy 1 kenyér és 12 db pogácsa lesz belőle.

Share This