Élő főzőshow felvétele – 2020.05.21.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Édesburgonyás kenyér és pogácsa recept
Hozzávalók:
– 30 dkg reszelt (kislyukú reszelőn) édesburgonya kicsavarva
– 15 dkg köles liszt
– 10 dkg cirokliszt
– 10 dkg barnarizs liszt
– 5 dkg mandulaliszt
– só
– 1 evőkanál citromlé
– fél teáskanál szódabikarbóna
– 4 púpos evőkanál útifűmaghéj
– 6 dl víz
– 4 evőkanál olívaolaj
– 8 dkg zabpehely liszt
A folyadékokat, a 6 dl vizet, 4 evőkanál olajat, útifűmaghéjat a sót és a zabpehelylisztet összekeverem és 5-10 percig hagyom állni hogy bezselésedjen.
A maradék liszteket (kölesliszt, cirokliszt, barnarizs liszt mandulaliszt), a szódabikarbónát és sót összekeverem és mehet rá a masszára amihez citromlevet adok.
Kézzel kell összekeverni a reszelt édesburgonyával és kicsit gyúrni, hogy összeálljon. Olyan állagú lesz, mint az igazi kenyér.
Gyúrható tészta állagot kapok.
Belenyomkodom a formába.
2 db kenyér vagy 1 kenyér és 12 db pogácsa lesz belőle.