Élő főzőshow felvétele – 2020.05.08.

A főzősuliban elhangzott receptek:

Almás sütemény

almás sütemény

Hozzávalók és elkészítés:

150 g kukoricaliszt

80 g rizsliszt

80 g köles liszt

80 g kókuszliszt (ez biztosítja a lágyságát)

2 evőkanál keményítő (kukorica, tápióka ami van)

1 kávéskanál szódabikrabóna

Csipet só

 

Ezeket összekeverjük és középen kis mélyedést hagyunk, majd beleteszünk fél citrom levét és újra összekeverjük.

 

Ezután a folyékony hozzávalókat belekeverjük:

1,5 dl rizs szirup

6 dl rizstej, vagy kókusz tej, vagy mandula tej

4 dl olaj

 

Folyékony állagú tésztát kapunk, és ezért hozzátesszük az 1 evőkanál útifűmaghéjat, hogy felszívja a nedvességet és szivacsos könnyű állagot biztosítson.

 

Tetejére ráteszem a fél kg almát reszelve (nagy lyukú reszelőn), megszórom fahéjjal enyhén és szeletelt mandulával.

Ezután rácsorgatok egy deci vízben feloldott egy evőkanál rizsszirupot.

Sütéskor ez kellemesen rákaramelizálódik.

 

Kiolajozott tepsibe teszem.

Tepsiben szeletelem.

kb. 50 percet egy órát sütöm először lassabban 150 fokon 20 percig és azután sütöm tovább

Aszalványos muffin

 muffin 

Ugyan ez a tészta belekeverve 20 dkg aszalvánnyal és muffin formákba teszem fagylalt kanállal kimérve, hogy ugyan az a mennyiség legyen.

Aszalvány lehet mazsola, aszalt szilva, vörös áfonya… ami van, lehet vegyesen is.

 

Share This