Élő főzőshow felvétele – 2020.05.08.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Almás sütemény
Hozzávalók és elkészítés:
150 g kukoricaliszt
80 g rizsliszt
80 g köles liszt
80 g kókuszliszt (ez biztosítja a lágyságát)
2 evőkanál keményítő (kukorica, tápióka ami van)
1 kávéskanál szódabikrabóna
Csipet só
Ezeket összekeverjük és középen kis mélyedést hagyunk, majd beleteszünk fél citrom levét és újra összekeverjük.
Ezután a folyékony hozzávalókat belekeverjük:
1,5 dl rizs szirup
6 dl rizstej, vagy kókusz tej, vagy mandula tej
4 dl olaj
Folyékony állagú tésztát kapunk, és ezért hozzátesszük az 1 evőkanál útifűmaghéjat, hogy felszívja a nedvességet és szivacsos könnyű állagot biztosítson.
Tetejére ráteszem a fél kg almát reszelve (nagy lyukú reszelőn), megszórom fahéjjal enyhén és szeletelt mandulával.
Ezután rácsorgatok egy deci vízben feloldott egy evőkanál rizsszirupot.
Sütéskor ez kellemesen rákaramelizálódik.
Kiolajozott tepsibe teszem.
Tepsiben szeletelem.
kb. 50 percet egy órát sütöm először lassabban 150 fokon 20 percig és azután sütöm tovább
Aszalványos muffin
Ugyan ez a tészta belekeverve 20 dkg aszalvánnyal és muffin formákba teszem fagylalt kanállal kimérve, hogy ugyan az a mennyiség legyen.
Aszalvány lehet mazsola, aszalt szilva, vörös áfonya… ami van, lehet vegyesen is.