2020.04.16-i élő főzőshow felvétele:

A főzősuliban elhangzott receptek:

Almás fahéjas köles

4 adaghoz:

15 dkg köles

3 db közepes méretű alma magház nélkül felkockázva

csipet só

mokkáskanál fahéj

fél liter frissen csavart almalé, vagy 100%-os almalé

Elkészítése:

Az alapanyagokat edénybe tesszük majd forrás után kicsire vesszük a lángot és 30 percig gyenge lángon főzzük. Tilos keverni!!!!!!!!!!!

Magától elkészül. 

 

Kókusz golyó

1 kis csésze hajdina

3 kis csésze víz

csipet só

2 dl rizs szirup vagy 1,5 dl juharszirup

1/2 mokkáskanál vanília por

1 evőkanál karob por

10 dkg aszalvány ((áfonya, mazsola, aszalt szilva…)

2 dl alma leve vagy víz is jó

mokkáskanál fahéj

15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

1. A hajdinát a csipet sóval és a vízzel puhára főzöm (keverés nélkül). Először felforralom, majd kicsire veszem a lángot és 25 perc múlva készen van.

2. Ezután amíg meleg hozzáadom a vaníliát, karob port és a rizs szirupot és pépesre mixelem. Tegyük félre hogy hűljön ki, addig az aszalványokat, vagy friss gyümölcsöt előkészítem a golyók megtöltéséhez.

3. Az aszalványokat alma levében és fahéjjal megfőzzük csipet sóval 5 percig. Az aszalványok megpuhulnak és az alma levét felisszák. 

Más frissen érő gyümölcsöket hasonlóan megfőzünk és felhasználhatjuk tölteléknek.

Amikor kihült – nedves kézzel – lehet golyókat formázni és a belső részébe egy db aszalványt tenni.

Kókusz reszelékbe megforgatom. Lehet pirított napraforgó, szezámmag, mandula, dió… ba is forgatni.

 

Köszönöm, hogy megtiszteltél jelenléteddel!

 
 
A főzősulis bejelentkezések újranézhetőek a következő linken is:  https://sebestyenszilvia.hu/online-fozoiskola/

Share This