2020.04.16-i élő főzőshow felvétele:
A főzősuliban elhangzott receptek:
Almás fahéjas köles
4 adaghoz:
15 dkg köles
3 db közepes méretű alma magház nélkül felkockázva
csipet só
mokkáskanál fahéj
fél liter frissen csavart almalé, vagy 100%-os almalé
Elkészítése:
Az alapanyagokat edénybe tesszük majd forrás után kicsire vesszük a lángot és 30 percig gyenge lángon főzzük. Tilos keverni!!!!!!!!!!!
Magától elkészül.
Kókusz golyó
1 kis csésze hajdina
3 kis csésze víz
csipet só
2 dl rizs szirup vagy 1,5 dl juharszirup
1/2 mokkáskanál vanília por
1 evőkanál karob por
10 dkg aszalvány ((áfonya, mazsola, aszalt szilva…)
2 dl alma leve vagy víz is jó
mokkáskanál fahéj
15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
1. A hajdinát a csipet sóval és a vízzel puhára főzöm (keverés nélkül). Először felforralom, majd kicsire veszem a lángot és 25 perc múlva készen van.
2. Ezután amíg meleg hozzáadom a vaníliát, karob port és a rizs szirupot és pépesre mixelem. Tegyük félre hogy hűljön ki, addig az aszalványokat, vagy friss gyümölcsöt előkészítem a golyók megtöltéséhez.
3. Az aszalványokat alma levében és fahéjjal megfőzzük csipet sóval 5 percig. Az aszalványok megpuhulnak és az alma levét felisszák.
Más frissen érő gyümölcsöket hasonlóan megfőzünk és felhasználhatjuk tölteléknek.
Amikor kihült – nedves kézzel – lehet golyókat formázni és a belső részébe egy db aszalványt tenni.
Kókusz reszelékbe megforgatom. Lehet pirított napraforgó, szezámmag, mandula, dió… ba is forgatni.
Köszönöm, hogy megtiszteltél jelenléteddel!