Élő főzőshow felvétele – 2020.09.03.

A főzősuliban elhangzott receptek:

Sült sütőtök szeletek, főtt kukorica szemekkel

Hozzávalók:
– sütőtök félék pl. Hokkaido tök, Kanadai sütőtök, vagy Magyar sütőtök félék
– egy kukorica cső, megfőzve és a szemeket levágva

Hokkaido tököt használtam. A tököt megmosom. A sérült részeket eltávolítom, és a héj részével együtt használom fel.
Félbevágom és kanállal kiveszem a magokat, majd 7 mm-es szeletekre vágom.

A vastagtalpú serpenyőbe 2 evőkanál olajra ráteszem a sütőtök szeleteket és enyhén megsózom. Lefedem és elkezdem sütni. A kukorica csöveket megfőzöm és a levéből is teszek a sütőtök alá, hogy megpuhuljon.
Kb. 5-8 perc alatt megpuhul.
A kukorica csőről levágom a szemeket és hozzáadom a sült sütőtök szeletekhez és együtt tovább sütöm néhány percig.

 

Kukoricadarás sütőtök puding

Hozzávalók:
– 40 dkg sütőtök kockára vágva
– 1 dl víz
– 1 mokkáskanál só
– 1 dl rizsszirup
– 10 dkg kukoricadara

Vastagtalpú edényben főzöm a sütőtököt a vízzel és a sóval. Amikor megpuhult mixerrel pépesítem, hozzáadom a rizsszirupot és folyamatos keveréssel a kukoricadarával összefőzöm kb. 10 percig.

Amikor elkészült kompótos tálkákba kiöntjük és akár 3 napig hűtőszekrényben tudjuk tárolni.

Share This