Élő főzőshow felvétele – 2020.09.03.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Sült sütőtök szeletek, főtt kukorica szemekkel
Hozzávalók:
– sütőtök félék pl. Hokkaido tök, Kanadai sütőtök, vagy Magyar sütőtök félék
– egy kukorica cső, megfőzve és a szemeket levágva
Hokkaido tököt használtam. A tököt megmosom. A sérült részeket eltávolítom, és a héj részével együtt használom fel.
Félbevágom és kanállal kiveszem a magokat, majd 7 mm-es szeletekre vágom.
A vastagtalpú serpenyőbe 2 evőkanál olajra ráteszem a sütőtök szeleteket és enyhén megsózom. Lefedem és elkezdem sütni. A kukorica csöveket megfőzöm és a levéből is teszek a sütőtök alá, hogy megpuhuljon.
Kb. 5-8 perc alatt megpuhul.
A kukorica csőről levágom a szemeket és hozzáadom a sült sütőtök szeletekhez és együtt tovább sütöm néhány percig.
Kukoricadarás sütőtök puding
Hozzávalók:
– 40 dkg sütőtök kockára vágva
– 1 dl víz
– 1 mokkáskanál só
– 1 dl rizsszirup
– 10 dkg kukoricadara
Vastagtalpú edényben főzöm a sütőtököt a vízzel és a sóval. Amikor megpuhult mixerrel pépesítem, hozzáadom a rizsszirupot és folyamatos keveréssel a kukoricadarával összefőzöm kb. 10 percig.
Amikor elkészült kompótos tálkákba kiöntjük és akár 3 napig hűtőszekrényben tudjuk tárolni.