Élő főzőshow felvétele – 2020.06.11.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Túrógombóc
Gombóc készítéséhez
- 10 dkg köles
- 2,5 dl alma leve
- 2 dl rizsszirup
- csipet só
- negyed mokkáskanálnyi vanília por
Édes-savanyú tejföl öntet a gombócra
- 30 dkg natúr tofu
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl rizs szirup
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál reszelt citrom héj (fontos hogy bio citromot használjunk)
- negyed mokkáskanálnyi vanília por
Édes-savanyú tejföl öntet rizslisztből
- 5 dkg rizsliszt
- 3 dl tiszta víz
- 2 dl rizsszirup
- csipet só
- késhegynyi vanília por
Gluténmentes prézli kukoricadarából
- 2 dl olaj
- 25 dkg kukoricadara
- 1 dl víz
Gombóc készítése
A kölest vastagtalpú edénybe teszem az alma levével a csipet sóval és felforralom, ezután leveszem a lángot kicsire és kb. összesen 20 perc alatt puhára főzöm. Ezután hozzáadom a vanília port és a rizsszirupot és mixerrel puhára keverem. Lehet mixelés nélkül is jól összekeverni villával. Amikor kihűlt megdermed. Addig elkészítjük az édes-savanyú tejfölt.
Édes-savanyú tejföl öntethez a hozzávalókat mixerrel pépesre, simára keverjük.
Gluténmentes prézli készítése:
A kukoricadarát az olajon folyamatos keveréssel pirítom. Amikor megpirult 1 dl vizet hozzáadok és tovább keverem.
Az édes-savanyú ízű főtt kölesem, amikor megszilárdult gombócokat formázok belőle és beleforgatom a pirított kukoricadarába.
A kukoricadarás gombócokat az édes-savanyú tofu tejföllel leöntöm tálaláskor.