4 részes oklevelet adó makrobiotika képzés

Tanulj meg könnyen és gyorsan elkészíteni olyan glutén, tejtermék (sajt, tejföl, tejszín), tojás és cukormentes makrobiotikus ételeket, amelyek egészséged megőrzését szolgálják

Miért fontos? – röviden

Amikor az egészségünk megtartásáért vagy visszaszerzéséért szeretnénk az étrendünkben változtatni, fontos hogy iskolázott tudás alapú és a gyakorlatban is hosszú távon is működő legyen.

20 éve élek ezen az étrenden. Most lettem 66 éves. Külföldre is hívnak speciális étrend betanítása miatt, mert fontosnak tartják az öngondoskodást a saját egészségük megtartásáért.

A környezetünket nem terhelhetjük azért mert helytelen táplálkozási szokások miatt fejfájásunk van, puffadunk, reflux, bélgyulladások, allergia… és más panaszaink vannak.

Fontos hogy hiányállapotok nélkül a napi energia szintünk magas szinten megtartsuk.
Gyakran találkozok olyan esettel amikor rész tudást innen-onnan összeszedve változtatnak az étkezési szokásokon és hiányállapotok lépnek fel.

Példák:

  • Fiatal lányoknál elmarad a menstruáció mert nincs fehérje az étrendben.
  • Vagy ingadozik a vércukor szint mert minőségi szénhidrát (gluténmentes) sincs az étrendben.
  • Gyengeség és más panaszok is előfordulhatnak.
  • A meglévő panaszokhoz még szereztek néhányat az egyoldalú táplálkozás miatt.

Nem érdemes kísérletezni. Van bevált módszer ami évezredeken át működött. Hippokratész görög orvos aki az ételeivel gyógyított, makro-biosz műveiben (makrobiotika) írt erről.

Azért szervezek őszi főzőiskolát hogy bárki számára elérhető legyen az a tudás amitől biztonságban tud élni.

Rakott barna lencsés savanyú káposzta

Őszinte leszek. Az étkezés minden alkalommal, szó szerint életbe vágó stratégiai döntés arról, hogy milyen állapotban legyünk.

 Ezért óriási fontosságú azaz étel, amit elfogyasztunk.

N

A vegán, mindenmentes őszi főzőiskola sorozat (glutén, tejtermék, tojás és cukormentes) segítségével megismerhető a lemondás nélküli ételkészítés.

N

Örömmel fognak eltölteni mindenkit a hazai alapanyagokból készült levesek, főfogások, desszertek fogyasztása, ami a mindennapos megújulást szolgálja.

Miért jó?

A mindennapokban könnyedén lehet megtapasztalni az iskolázott tudásalapú megújító életmódot.

A legjobb szellemi és fizikai erőnlétben könnyebb megoldani az élet adta kihívásokat.

A mai világban a biztonság egyik alapköve az egészség. Ennek megtartásához, hogyan tehetünk saját magunkért, az életerőnk fenntartásáért vagy a felépülés támogatásáért gyakorlati jártasság megszerzése nélkülözhetetlen.

Szervezetünk 40 felett a több törődést igényel az egészségünk, a fiatalságunk megőrzéséért.

Nélkülözhetetlen a jó közérzetünkért egészségmegtartó új étrend begyakorlása.

Főzőiskoláról

A főzőiskola sorozatban lépésről lépésre haladva az elmélet és a gyakorlat (közös főzés) együttes bemutatása történik

Megismered az egészséget és életerőt megtartó főzést.

Gluténmentes sütemény birskrémmel

Az elfogyasztott ételek alapvetően határozzák meg az egészségi állapotunkat.

Hippokratész görög orvos megfigyelése szerint: Amit eszünk abból van a vérünk, a vérünk állítja elő a sejtjeinket amelyekből a szöveteink, szerveink vannak. Mivel a sejtjeink folyamatosan elhalnak és újak keletkeznek, így lehetőségünk van arra, hogy a jó minőségűre megváltoztatott étrendünkkel „lecseréljük a sejtjeinket, szöveteinket, megújuljunk”.

Így az egészségünket fenn tudjuk tartani vagy panaszainkból a felépülésünket támogatni tudjuk kiegészítve az orvosi kezelést.

Ezért fontos ismeret a biztonságos és hiányállapotok nélküli étkezés.

Ez a tudás átfogó gyakorlati ismeretekkel együtt egy alkalommal nem megismerhető.

Ezért 4 részes a ŐSZI FŐZŐISKOLA SOROZATOM.

A főzőiskolát követően odahaza önállóan végtelen variációban tudsz változatos, finom, biztonságos ételeket készíteni

Bármi amit megeszünk annak a tulajdonsága hat ránk.

A főzőiskolámban bemutatom, hogy a különböző vágási és főzési módokkal hogyan lehet az ételek ránk gyakorolt hatását befolyásolni.
Hogyan javasolt összeállítani napi, heti menüt, hogy hiányállapotok nélkül, életerővel telve élhessük a mindennapjainkat.

Helyszín: 1172. Budapest, Adorján utca 8. (A főváros kiemelt szabadidős övezete, tóval, erdővel, mezővel, kerékpárúttal.)

Sebestyén Szilvia, a női makrobiotikus táplálkozás szakértője

Kint leszünk a szabadtéri konyhában, gyermekeket és házi kis kedvenceket is lehet hozni.

Információk a képzéssel kapcsolatban

A résztvevők angol-magyar nyelvű látogatási igazolást kapnak. A témák röviden az oklevélen is feltüntetésre kerülnek.

Kérem a jelentkezés írásos megerősítését a

makrobiotika@gmail.com e-mail címen, ahol pontosan kérem azt a nevet AMI AZ OKLEVÉLEN SZEREPELJEN.

Az oklevél elkészítése idő, ezért a részvétel előtt legalább 4 nappal fontos megkapnom a pontos nevet.

A főzőiskoláról

A programot fogadó étellel indítom, ezért a kezdés előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg a résztvevők.

A témákról írásos tananyag készül.

Lehet hozni jegyzetelési lehetőséget vagy rögzítésre alkalmas eszközt. (fotó, video)

Kényelmes, sportos (meleg) réteges öltözködés javasolt.

Kötényt mindenki hozzon magával.

A résztvevők az elkészült fogásokat elfogyasztják. (Így folyamatosan eszünk, tesztelve az elkészült ételeket.)

Helyszín az Alapítvány tankonyhája
1172. Budapest, Adorján u. 8.

Részvételi díj:

40.000 Ft/fő/alkalom (Desszertek főzőiskola)

Sebestyén Szilvia ev.
UniCredit Bank: 10918001-00000037-57890045

Az utalásnál a megjegyzés rovatba fontos feltüntetni a résztvevő nevét és a tanfolyam témáját. Nem mindig a befizető neve a résztvevő neve és nem tudjuk az oklevelet kiállítani.

Jelentkezés a befizetéssel együtt válik esedékessé. A befizetésről számlát adunk.

Várlak szeretettel és izgatottan készülök a személyes találkozásra.

Share This