A 40 év feletti nők számára azért remek megoldás a női étrend, mert nem tartalmaz allergén anyagokat, vagy olyanokat, amelyek panaszokat okozhatnak. Mégis hiányállapotok nélkül, teljes mértékben kielégíti a napi igényeket, és mindezt úgy, hogy még finomak és nagyon élvezetesek az ételek. Ezzel biztosítja az egészséges életet egy nő számára.

Mivel minden nap étkezünk, így aki gluténérzékeny vagy valamilyen ételintoleranciája van, amiről nem tud és fogyasztja a modern ételeket, naponta tapasztalhat, puffadást, hasmenést, bőrviszketést, csalánkiütést, hányingert, fejfájást, rossz közérzetet, gége ödémát, duzzanatot, mellkasi-, bél-, gyomor- és más kellemetlen fájdalmakat.

Ezért feltétlen javaslom, hogy amikor az első tünetek megjelennek, azonnal késlekedés nélkül változtassuk meg az étrendüket, kerülve a panaszokat okozó nyersanyagokból készült ételeket. Ebben nincs kompromisszum. Nem éri meg elmenni addig az állapotig, amíg a szervezet legyengül és kevés alapanyagból válogatva készült ételekkel kell az egyensúlyt, az életerőt visszaszerezni.

De ilyenkor sokan kérdezik tőlem, hogy jó-jó, de akkor mit egyek?

Szerencsére van egy természetes és már sokak által használt megoldás: a makrobiotikus női étrend. Az alábbiakban felsorolom azokat az okokat, amiért a 40 év feletti nők számára ez különösen ajánlott.

Gluténmentes sütemény birskrémmel
Gluténmentes sütemény birskrémmel

3+1 ok, amiért a 40 év feletti nőknek kiváló megoldás a női étrend a táplálékallergia megelőzésére vagy csökkentésére

1. Teljes mértékben figyelembe veszi a 40 év feletti női szervezet felépítését, igényeit, annak sajátosságait, ezért nem tartalmaz károsító ételeket. Az elfogyasztott élelmiszerek tápértéke fedezi a női szervezet mindennapos étkezési igényeit. Ezzel a táplálkozási móddal hiányállapotok nélkül lehet panaszmentes és kiegyensúlyozott életet élni.

2. Az ételek készítéséhez nem használunk semmilyen mesterséges adalékanyagot, színezéket, tartósítószert stb., így nem terheljük a szerveinket. Ez azért is fontos mert a mai modern feldolgozott, finomított és gyors ételek lecserélése természetes alapanyagokra nélkülözhetetlen az egészség megtartásában. Ezzel elkerülhetjük káros hatásait, amit a rossz ételek fogyasztása okoz. Így megelőzhetők a betegségek, mint például a táplálékallergia. 

3. Glutén, tej, tejtermék, cukor, tojásmentes, így teljesen tünetmentesek lehetnek az ezekre az alapanyagokra érzékenyek. Mindezt úgy, hogy változatos, tápláló és biztonságos ételek készíthetők, amelyek kielégítik az egész napos étkezési igényt. 

+1. Az immunrendszerünk tökéletes működése a bélnyálkahártyán múlik. Ennek épsége rendkívül fontos az egészségünk szempontjából. Ezért ajánlott különösen ez a fajta módszer, mivel az így készült levesek, főfogások, desszertek, saláták, savanyúságok és hideg ételek tisztán tartják az emésztőrendszert, így semmilyen táplálkozással összefüggő panasz nem fordulhat elő. Az ételek biztonságosak és végtelen variációban készíthetők belőlük.

A megelőzés ezzel az étrendel azért is fontos, mert a táplálékallergia kialakulása egyre inkább szűkíti a körét az elfogyasztható alapanyagoknak. És ebből kell majd élethossziglan lekorlátozottan válogatni amikor az ételeinket készítjük.

Ha érintett vagy táplálékallergiában, vagy megszeretnéd előzni a kialakulását, akkor nézd meg ezzel foglalkozó online főzőiskolámat:

Ha tetszett blogbejegyzésem, nyugodtan kommentelj vagy oszd meg ismerőseiddel, de ha többet akarsz megtudni a makrobiotika tudományáról, akkor iratkozz fel hírlevelemre:

Share This