Élő főzőshow felvétele – 2020.07.23.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Sós zöldség leves karfiollal
• 6 dl víz (lehet blansírozó víz is)
• 1 nagy teáskanál só
• 1 sárgarépa negyedholdra vágva
• 2 kicsi vöröshagyma félholdra vágva
• 8 db karfiol rózsa
A vizet felforraljuk a sóval és hozzáadjuk a karfiol rózsákon kívül a zöldségeket. Amikor megpuhult a sárgarépa 90 %-ban hozzáadjuk a karfiol rózsákat és még 3 percig főzzük. Ezután elzárjuk a gázt. Fontos hogy a karfiol rózsák ne legyenek szétfőzve.
Barnarizs kása
• 1 csésze barnarizs mosva,
• 5 csésze víz
• 1 mokkáskanál só
A megmosott rizst vastagtalpú edénybe tesszük a sóval és a vízzel és felforraljuk. Forrás után kicsire vesszük a lángot és még 40 percig főzzük fedő alatt. Ezután a fedőt még rajta hagyjuk néhány percig és összekeverjük, hogy a főtt rizs alsó lánghoz közeli része összekeveredjen a rizs felső részével.
Pirított napraforgómaggal megszórva tálaljuk.
Pirított napraforgó mag
25 dkg napraforgómagot száraz vastagtalpú serpenyőben folyamatos keveréssel arany színűre pirítom. Ezután keverőtálba teszem és a forró napraforgó magra egy evőkanál tamari szójaszószt öntök és elkeverem. A folyadék elpárolog a só beszívódik az olajos magba.
Csak forrón szívódik be a sós folyadék a napraforgó magba.