Élő főzőshow felvétele – 2020.05.28.
A főzősuliban elhangzott receptek:
SÜLT ÉDESBURGONYA MOSOLYKA ÍNYENC PARADICSOMOS BABOS TÖLTELÉKÉVEL
Az édesburgonyát megmosom hogy ne legyen földes. Majd fazékba teszem annyi vízzel hogy ellepje és kb. 60%-ig megfőzöm. Ezután kiveszem a fazékból és a tetejéről a héjat leszedem, majd karalábé kivájóval helyet csinálok a tölteléknek. A belsejét kikaparom hogy azért maradjon a burgonyából is.
Ezt a kiszedett édesburgonyát felhasználom édesburgonyás pogácsa sütéséhez, amit egy korábbi főzősuliban láttatok.
Megtöltöm Mosolyka jó ízű Inyenc paradicsomos babjával és puhára sütöm a burgonyát a töltelékkel együtt.
KÁPOSZTÁS TEKERCS
Megblansírozom a kelkáposzta leveleket és a kelkáposzta levél aljára egy kis adag főtt barnarizst és főtt zöldséges vöröslencsét teszek, majd kezdem feltekerni. A két szélét középre behajtom és tovább tekerem. Kedves henger alakú káposztás tekercset kapok.
Lehet kis töltikéket is készíteni a félbevágott kelkáposzta levelekből.
A tenyerembe teszem a levelet és egy kis adag főtt rizst pirított napraforgó magokkal ráhelyezek. Tölcsér formába feltekerem.
Lehet ezeket a káposzta tekercseket úgy is felmelegíteni, hogy tepsibe tesszük és rizstejföllel, vagy fokhagymás öntettel leöntjük és megsütjük.
Lehet Mosolyka Paradicsókos öntetével tálalni.
TÖLTÖTT SÜLT ÉDESBURGONYA ZÖLDSÉGES VÖRÖSLENCSÉVEL
Az édesburgonyát 60%-ig vízben megfőzzük, karalábé kivájóval a belsejét kiszedjük és beletöltjük a zöldséges vöröslencsét.
ZÖLDSÉGES VÖRÖSLENCSE
– 1 db sárgarépa negyedholdra vágva
– 1 db fehérrépa negyedholdra vágva
– 1 db vöröshagyma kis kockákra vágva
– 2 gerezd fokhagyma átpréselve
– 1 db babérlevél
– 1 mokkáskanál olaj
– 2 teáskanál só
– 15 dkg vöröslencse
– 1 teáskanál pirospaprika
– 1 teáskanál őrölt kömény
A mokkáskanál olajon sóban megpirítom a vöröshagymát üvegesre és hozzáadom a sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát,kicsi vizet és pirítom 5 percig, majd felöntöm 3 dl vízzel és hozzáadom a babérlevelet, pirospaprikát, őrölt köményt, vöröslencsét és a sót.
20 perc alatt puhára főzzük.
Sok sikert a Káposztás tekercs és a Töltött sült édesburgonya elkészítéséhez.
Bármelyik finomságot le lehet önteni Mosolyka Paradicsók öntetével és a petrezselymes pesztóval egyaránt.
Remek hangulatot kívánok a finomságok elkészítéséhez és elfogyasztásához.
Szeretettel: Szilvia