2020.04.23-i élő főzőshow felvétele:
A főzősuliban elhangzott receptek:
Köles tészta pirított zöldségekkel
A köles tésztát forrásban lévő vízben 8 percig főzöm, majd hideg vízzel leöblítem.
Serpenyőben pirítok félholdra vágott lilahagymát, tollhegyre vágott sárgarépát és felszeletelt gombát és diagonálisra vágott cukkinit.
Ezután a pirított zöldségekre ráteszem a főtt tésztát és együtt még pirítom, majd összekeverem.
Lehet olivabogyóval és savanyúsággal tálalni.
Köles zöldborsóval és háromszögre vágott sárgarépával
Hozzávalók:
15 dkg köles
1 db háromszögre vágott sárgarépa
45 dkg zöldborsó
1 teáskanál só
4,5 dl víz
A hozzávalókat edénybe teszem és felforralom. Forrás után kicsire veszem a lángot és így még 20 percig főzöm.