Gluténmentes Receptek Sorozat Kézikönyvei

23 300 Ft

  • Glutén-, tej-, tejtermék-, tojás- és cukormentes, hazai makrobiotikus ételek (levesek, főfogások 74 recepttel) –  136 oldal, 3.990 Ft
  • Glutén- és mindenmentes makrobiotikus desszertek, szabadon nassolhat 210 recepttel – 134 oldal, 3.990 Ft
  • Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik 58 recepttel – 114 oldal, 3.790 Ft
  • Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek 40 recepttel – 78 oldal, 2.490 Ft
  • Fasírtok és olajban sült fogások gluténmentesen 40 recepttel – 3.490 Ft
  • Főzelékek egészségesen 40 recepttel 3.490 Ft
Kategóriák: , ,

Glutén-, tej-, tejtermék-, tojás- és cukormentes, hazai makrobiotikus ételek –  136 oldal, 3.990 Ft

250 glutén-, tej-, tejtermék-, tojás- és cukormentes egészséges étel receptjét és ezek további változatait írjuk le ebben a könyvben.

A cöliákiás, a lisztérzékeny, a búzaallergiás vagy bármilyen más okból gluténmentes étrenden élők számára a gluténtartalmú gabonák – búza, rozs, árpa – egyéni érzékenységtől függően a zab – elhagyásával is sokféle egészséges megoldást kínálunk a hazai alapanyagokra koncentrálva.

Megkönnyítjük ezzel a tudatos bevásárlást, a gazdag receptgyűjteménnyel pedig segítjük a mindennapi főzést. Receptjeink vegyi édesítő és cukormentesek, nem tartalmaznak élesztőt, tojást, mézet és tejterméket sem, így – a 250 receptből és változataiból a három halas receptet leszámítva – a vegán életmódot élők is bátran elkészíthetik a természetes ételeket.

Glutén-, tej-, tejtermék-, tojás- és cukormentes, hazai makrobiotikus ételek

Glutén- és mindenmentes makrobiotikus desszertek, szabadon nassolhat – 134 oldal, 3.990 Ft

Ebben a magyarosan makrobiotikus, vegán desszertes könyvben kizárólag természetes növényi alapanyagokat használunk, nincs benne hal, zselatin, tojás, tejtermék, méz, semmilyen állati eredetű hozzávaló. A laktóz- és a gluténmentes étrenden élők bármelyik recept alapján készíthetnek finomságokat, péksüteményt és kenyeret is süthetnek.

Az allergiások gondosan válogassanak egyéni érzékenységük szerint nekik megfelelőt a 210 recept és sokféle változata közül. A desszertek élesztő, cukor és mesterséges vegyi édesítők nélkül készülnek.

Édes zöldségeket, főleg helyben termő gyümölcsöket használunk frissen, tárolt, aszalt, vagy cukor nélkül eltett formában. Gyümölcs- vagy rizssziruppal, mazsolával, friss gyümölcsökkel édesítünk. Rizs-, köles-, zab- vagy mandulatejjel, kukoricakeményítővel, agar-agar tengeri fűvel, kuzuval, amazakéval, bab, borsó és lencsefélékkel készíthetők a glutén- és mindenmentes, édes és sós desszertek mindenki örömére.

Glutén- és mindenmentes makrobiotikus desszertek

Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik – 114 oldal, 3.790 Ft

Ennek a vegán receptes könyvnek a témája a gluténmentes és az általános makrobiotikus reggeli. Segítségül a lisztérzékenyeknek, cöliákiásoknak és a búzaallergiásoknak a gluténmentes recepteket külön választottuk.  Akármilyen sietős is a dolgunk, fontos az otthoni reggeli étkezés. Kevés más helyen van alkalmunk a számunkra legmegfelelőbb reggelit fogyasztani, ezzel megalapozni, jól kezdeni a napunkat. Egész gabonákból, darákból, pelyhekből készítünk összetett szénhidrátokat tartalmazó kásákat, sokféleképpen kombinálva ezeket zöldségekkel, gyümölcsökkel, pirított olajos magokkal, tofuval. Az áldott reggeli miszó leves tisztító hatású, világszerte nagyon sokaknak segített már a városi szmogban és a radioaktív sugárzásban is megőrizni az egészségüket. Ismerjük meg, mert a káros környezeti hatások enyhítésében bennünket is támogathat. Egészséges, magyaros, ünnepi makrobiotikus reggelikkel is kényeztethetjük magunkat és szeretteinket.

Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik

Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek – 78 oldal, 2.490 Ft

Ebben a gluténmentes és általános makrobiotikus receptes könyvben témánk a tízórai, az uzsonna és az útravalónak becsomagolható ételek. Ide tartoznak a jó minőségű kenyérre, palacsintára kenhető vagy mártogatható szendvicskrémek magfélékből, hüvelyesekből, gabonákból és zöldségfélékből, a fasírtok, a töltött gabona golyók, a zöldségestekercsek és a szusi félék.

Egyszerűek, előkészítve könnyen és gyorsan összeállíthatók. A gyerekek boldog mosolyáért akár játékos szépségekké is alakíthatók. A fő étkezések között értékes tápanyagokkal, energiával látnak el bennünket. A speciális étrenden élőknek segítségül a válogatáshoz GM (gluténmentes) és GT (gluténtartalmú) jelzéssel láttuk el a recepteket.

Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek

Fasírtok és olajban sült fogások gluténmentesen (ÚJ) – 3.990 Ft

Az egészséges ételekre váltáshoz az átvezető ételekhez adok alternatívát ebben a kiadványban: a fasírtokat, olajban sült fogásokat mutatom be. Azért készült, hogy a hús túlfogyasztása miatti, egészségre káros alapanyagok helyett a fasírtokhoz, olajban készült fogásokhoz egészséges, élettel teli hozzávalókat és elkészítésüket megismertessem.

Életerővel teli alapanyagokból – egész gabonák, zöldségek, bab-, borsó- és lencsefélék, természetesen fermentált termékek, mag- és diófélék, gyümölcsök, halak, természetes ízesítők, édesítők – készítünk kiegyensúlyozott, változatos és ízletes ételeket.

Ételeink gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben és élelmi rostokban. Ezzel támogatják a jó minőségű vért, az egészséges emésztő- és immunrendszert.

Fasírtok és olajban sült fogások

Tápláló főzelékek (ÚJ) – 3.990 Ft

Ez a kiadvány a lisztes, tejfölös, tejszínes, tejtermékes alapanyagokból készült főzelékek egészségesebb és táplálóbb változataira ad megoldást. Biztonsággal fogyaszthatják a glutén, tejtermék, tojás és szójára allergiás személyek is.

Túlsúly esetén és annak elkerülésére, megelőzésére, a női egészségért, az emésztőrendszeri panaszainak elkerüléséért az étrendváltás fontos első lépése ennek az ismert hazai ételféleség egészséges variációinak a fogyasztása.

A könyvnek köszönhetően megtanulod az ismert főzelékek egészséges változatait elkészíteni, néhány alapanyag lecserélésével és még néhány alapanyag hozzáadásával.

Tápláló főzelékek