Átfogó ismeretek és speciális ételek sorozat kézikönyvei

32 600 Ft

  • Makrobiotika a 21. században – 5.600 Ft
  • Makrobiotikus táplálkozás – 5.600 Ft
  • Makrobiotika cukorbetegekenek – 5.600 Ft
  • Gyermekeink, családunk egészsége makrobiotikus étrenddel és életmóddal – 5.000 Ft
  • Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek (megújult kiadás) – 5.800Ft
  • Vegán szakácskönyv – 5.000 Ft

Összesen: 32.600 Ft

Leírás

Makrobiotika a 21. században – 5.600 Ft

A természetes, kiegyensúlyozott, élő alapanyagokból készült ételek fogyasztása, amelyek gazadagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben támogatják az egészséges emésztő rendszert, a jó minőségű vért és a jól működő immunrendszert.

Alacsony zsírtartalmú, magas vitamin, ásványi anyag és tápanyag tartalmú étrend, amelyben az összetett szénhidrátok és fehérjék megfelelő aránya, a sav-lúg, a kálium és a nátrium egyensúlya valamit a megfelelő vércukor egyensúly egyaránt fontos szempontok.

150 oldal

Makrobiotikus táplálkozás – 5.600 Ft

A makrobiotikus rendszer átfogó univerzális elvek alapján tekint a világra, az étkezésre is.

A természetes, egészséget szolgáló étrend rugalmasan egyéni körülményekre adaptálható az éghajlati öv, az évszakok, a nem, az életkor, az életmód, az aktivitás és az egyéni egészségi állapot figyelembevételével.

Az általános elveket, a természetes életvezetést, az alapanyagokat, a főzési módokat, az általános makrobiotikus étrendet, az adaptálásokat, a helyi hagyományokon alapuló átvezető ételeket, gyógyitalok és kezelési módok receptjei tartalmazza ez az átfogó könyv.

160 oldal

Makrobiotika cukorbetegekenek – 5.600 Ft

Ebben a könyvben a diabétesz és a hipoglikémia makrobiotikus szemléletű gyógyító étrendjével foglalkozunk, amely segít stabilizálni a krónikusan alacsony vagy magas vércukorszintet, javítani és helyreállítani az egyensúlyt. A modern ipari ételek, a feldolgozott fehér rizs és liszt, a finomított cukor rendszeres fogyasztása miatt széles körben elterjedt civilizációs betegséggé vált a cukorbetegség.

Régebben a szénhidrátok elhagyását javasolták, mára a tudományos szemlélet is igazolta az ősi tudást, az összetett szénhidrátok, az alacsony glikémiás indexű és terhelésű, a tápanyagokban és élelmi rostokban gazdag, alacsony zsírtartalmú, természetes ételek kiemelkedő szerepét az egészség javításában.

118 oldal

Gyermekeink, családunk egészsége makrobiotikus étrenddel és életmóddal – 5.000 Ft

Ebben a könyvben témánk a családunk és gyermekink egészsége makrobiotikus étrenddel és életmóddal. A könyv segítséget nyújt a gyermeket vágyó, váró és nevelő szülők számára a holisztikus gyermeknevelésben, a tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend, életvezetés és a természetes otthoni környezet kialakításában.

Foglalkozunk a családok egészségével, a gyermekek fejlődésének, növekedésének, táplálkozásának és egészségének fő kérdéseivel, a gyerekbetegségekkel, a különféle egyensúlytalanságokat helyrehozó étrenddel, a természetes gyógyító ételekkel, italokkal és otthoni kezelési módokkal.

154 oldal

Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek (megújult kiadás) – 5.800Ft

Ebben a könyvben immunrendszerünk egyensúlyának támogatásával és a sugárzások ártalmas hatásának a csökkentésével foglalkozunk természetes étrend és életmód segítségével. Összefoglaljuk immunrendszerünk működését, modernkori kihívásait és ezek hatásait az egészségre.

Világszerte sokak gyakorlati tapasztalatai és kutatási eredmények alapján is beigazolódott, hogy immunrendszerünk karbantartható, testünk megtisztítható sokféle környezeti szennyeződés káros hatásaitól a hagyományos, egyszerű, természetes makrobiotikus táplálékkal és életmóddal. A gyenge állapotban lévő, a betegségekből lábadozó, a gyakori fertőzésekkel küzdő, a fáradt és az erős környezeti hatásoknak kitett emberek számára is értékes táplálékok ezek.

150 oldal

Vegán szakácskönyv – 5.000 Ft

Ebben a receptes könyvben nincs semmilyen állati eredetű étel – sem húsfélék, sem hal, sem tojás, tejtermék vagy méz – kizárólag természetese növényi alapanyagok, így vegetáriánus és vegán életmódot élők egyaránt használhatják. Élettel teli, egész gabonák, zöldségek, hüvelyesek, mag és diófélék, gyümölcsök, természetes szójabab termékek, ízesítők,vagy gabona vagy gyümölcs édesítők és tengeri füvek segítségével készítünk kiegyensúlyozott, ízletes és változatos ételeket. Ezek gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, élelmi rostokban és megadják a szükséges fehérjét is. Mind a négy évszakra találnak sokféle receptet, leveseket, fő ételeket, savanyúkat, salátákat, desszerteket és makrobiotikus italokat reggelire, ebédre, uzsonnára, útravalónak és vacsorára egyaránt.

118 oldal