Hozzávalók:
● 30 dkg sütőtök
● 1 dl víz
● 1 dl rizsszirup
● 10 dkg kukoricadara
● mokkáskanál só
● 4 evőkanál pirított tökmag
Elkészítés:
- A sütőtököt meghámozzuk, a magját kivesszük, majd nagydarabra felvágjuk.
- Mokkáskanál sóval, egy dl vízzel puhára főzzük, majd mixerrel pépesítjük.
- Folyamatos keveréssel hozzáadjuk a kukoricadarát és még 15 percig főzzük, kevergetve.
- Amikor megpuhult a kukoricadara hozzáadjuk a rizsszirupot.
- Kompótos tálkákba, vagy tepsibe kimerjük. Lefedjük, mert amikor kihűl, akkor megbőrösödik.
- Kompótos tálkákba kiöntve megszilárdul amikor kihűl, fel is fordíthatjuk, díszíthetjük ezt a szép kis formát amit kapunk akár ehető virágokkal is.
- Pirított tökmaggal a tetején szórva tálaljuk.