Hozzávalók:
● 30 dkg sütőtök
● 1 dl víz
● 1 dl rizsszirup
● 10 dkg kukoricadara
● mokkáskanál só
● 4 evőkanál pirított tökmag

Elkészítés:

  1. A sütőtököt meghámozzuk, a magját kivesszük, majd nagydarabra felvágjuk.
  2. Mokkáskanál sóval, egy dl vízzel puhára főzzük, majd mixerrel pépesítjük.
  3. Folyamatos keveréssel hozzáadjuk a kukoricadarát és még 15 percig főzzük, kevergetve.
  4. Amikor megpuhult a kukoricadara hozzáadjuk a rizsszirupot.
  5. Kompótos tálkákba, vagy tepsibe kimerjük. Lefedjük, mert amikor kihűl, akkor megbőrösödik.
  6. Kompótos tálkákba kiöntve megszilárdul amikor kihűl, fel is fordíthatjuk, díszíthetjük ezt a szép kis formát amit kapunk akár ehető virágokkal is.
  7. Pirított tökmaggal a tetején szórva tálaljuk.
Share This