Hozzávalók:

  • 1 csésze főtt köles
  • 1 csésze főtt gyöngybab
  • 8-10 db mángoldlevél, forrásban lévő vízben 1-2 percig blansírozva
  • Fűszerek: borsikafű, fokhagyma, kömény

Elkészítés:

  1. Egy tepsi vagy jénai tál aljára 2-3 cm vastagságban eloszlatjuk a kellemesen sós főtt kölest.
  2. Második rétegként ráhelyezzük a főtt gyöngybabot, majd megszórjuk a fűszerekkel és a fokhagymával.
  3. Harmadik rétegként elhelyezzük a blansírozott mángoldleveleket (helyettesíthető kelkáposzta, spenót, vagy fejeskáposzta levelekkel is).
  4. Negyedik rétegként akár a gyöngybabos szendvicskrémet is felhasználhatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.
  6. Tálaláskor savanyúsággal díszítjük.

Tipp: Díszíthetjük különféle friss zöldségekkel.

Share This