Hozzávalók:
- 1 csésze főtt köles
- 1 csésze főtt gyöngybab
- 8-10 db mángoldlevél, forrásban lévő vízben 1-2 percig blansírozva
- Fűszerek: borsikafű, fokhagyma, kömény
Elkészítés:
- Egy tepsi vagy jénai tál aljára 2-3 cm vastagságban eloszlatjuk a kellemesen sós főtt kölest.
- Második rétegként ráhelyezzük a főtt gyöngybabot, majd megszórjuk a fűszerekkel és a fokhagymával.
- Harmadik rétegként elhelyezzük a blansírozott mángoldleveleket (helyettesíthető kelkáposzta, spenót, vagy fejeskáposzta levelekkel is).
- Negyedik rétegként akár a gyöngybabos szendvicskrémet is felhasználhatjuk.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.
- Tálaláskor savanyúsággal díszítjük.
Tipp: Díszíthetjük különféle friss zöldségekkel.