Élő főzőshow felvétele – 2020.11.12.
A főzősuliban elhangzott receptek:
Miszo leves:
Shiitake, jégcsapretek, sütőtök wakame, rizsmiszó
1 liter víz
mokkáskanál só
3 db közepes méretű shiitake gomba
5 cm-s darab jégcsapretek gyufaszálra vágva
20 dkg sütőtök 1 cm-s kockákra vágva
3 cm-s darab wakame tengeri fű beáztatva, és apró darabra vágva
3 nagy teáskanál rizsmiszó paszta
Forralom a vizet, és néhány zöld levelet beleteszek blansírozni. Kiveszem és félreteszem. Ezután a beáztatott shiitake gomba és wakamet az áztató vizével együtt beleteszem főni a blansírozó lébe. 10 perc után hozzáadom a jégcsapretket és a sütőtök kockákat és együtt puhára főzöm. A shiitake gombákat kiveszem, a tönköt levágom kidobom és a kalapját vékony szeletekre vágom, majd visszateszem a levesbe.
A forrásban lévő levesből kiveszek másfél deci vizet és felolvasztom benne a miszó pasztát és visszaöntöm a leveshez. Egyet forr és a gázt azonnal elzárom.
Lehet apróra darabolt petrezselyemmel, újhagymával, póréhagymával, snidlinggel vagy a blansirozott zöld levelessel tálalni. Fontos hogy valamilyen zöld színű zöldséggel a tetejét szórjam tálaláskor.
Főfogás:
Savanyúkáposztás csicseriborsó, barna rizs, blansírozott kelbimbó levél, saját gőzében puhult sütőtök
Megegyezik a Székelykáposzta recepttel, hús helyett puhára főtt csicseriborsót teszek a savanyúkáposztába.
A vöröshagymát üvegesre pirítottam, két gerezd fokhagymával. Ezután hozzáadtam a savanyúkáposztát, lehet hozzá pirospaprikát, köményt és a megszokott fűszereket, babérlevelet is tenni. Ezután puhára főzöm a savanyúkáposztát.
Amikor puha hozzáadom a főtt csicseriborsót.
Barna rizzsel (lehet más főtt gabonával, vagy tésztával), saját gőzében puhult sütőtökkel és blansírozott zöld levelessel együtt tálalni.