Gyomor egészségéért online főzőiskola

A reflux és a gyomor különböző panaszai, illetve amit a táplálkozással a megelőzésért és a felépülésért tehetsz

A női egészségért és szépségért sorozat 2. része

A gyomor problémái

Sok 40 év feletti nő szenved különböző gyomor panaszokban (reflux, gyomorfekély, gyomorhurut, gyomorégés, gyomorrák stb). Ezeknek a kialakulásának az egyik legfontosabb oka a helytelen táplálkozás. 

Emellett más okok is közrejátszhatnak. Ilyen például, hogy elfelejtettünk rágni. De az is közre játszhat, hogy rendszeresen a gyorséttermek ételeit, vagy félig kész tartósítószerrel, állományjavítóval, színezékkel teli élelmiszeripari gyártmányokat fogyasztunk.

Egyoldalúvá vált a táplálkozásunk és végtelenül leegyszerűsödött a konyha kultúra.  Arra törekszünk, hogy a leggyorsabban elkészíthető „ételféleségek” kerüljenek az asztalra.

Ezek az étkezésünkre kitalált furcsa, gyors megoldások lehetőséget adnak a betegséget okozó baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak a túlzott elszaporodásához. 

Sebestyén Szilvia, a női makrobiotikus táplálkozás szakértője
Kukoricás barna rizs, barnalencse raguval és almás cékla salátával

Miben segíthet a táplálkozás?

Szerencsére a megelőzés és a felépülés támogatható szakszerű étrenddel. Ez rendkívül jó hír, mert így saját magunk tudunk tenni a gyomor egészségéért vagy  a felépülésünk támogatásáért. Ehhez viszont szükséges megváltoztatni táplálkozási szokásainkat.

Éppen ezért érdemes késlekedés nélkül azonnal tenni a gyomrunk egészségének a védelméért. Ezért állítottam össze főzőiskola csomagokat, amelyek támogathatnak téged is ebben. Kezdők és haladók egyaránt kedvükre válogathatnak. Ezek remekül kiegészíthetik az esetleges orvosi kezelést is.

Milyen előnyei vannak a mindenmentes makrobiotikus ételeknek?

N

Az ételek könnyen és gyorsan elkészíthetők kezdőknek és haladóknak egyaránt

N

Csak természetes alapanyagokat tartalmaznak az így készült ételek, tehát nincsenek benne mesterséges adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek stb.

N

Glutén, tej, tejtermék, cukor, tojásmentes, így a táplálékallergiában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják

A makrobiotikáról röviden

Makrobiotika szó jelentése = makro hosszú, biosz élet, a hosszú és egészséges élet tudománya és művészete.

Görög orvos Hippokratész írt makrobiosz műveket.

A makrobiotika az egészséges életmód átfogó tudománya, legfontosabb alap pillére a TÁPLÁLKOZÁS. Hiszen erőteljesen hat az elfogyasztott étel a fizikai, szellemi és érzelmi állapotunkra.

Én is a felépülésemet, visszafiatalodásomat annak köszönhetem, hogy lecseréltem a panaszt okozó ételeimet a glutén, tejtermék, tojás, cukormentesen készített tápláló és biztonságos fogásokra. Egyszerű, hiszen korábban a Kárpát medencében növő alapanyagokból ilyen ételeket készítettek és egészséges generációk nőttek fel.

zöldséges tészta olíva bogyóval

Mit tartalmaznak a Gyomor egészségéért csomagok?

Gyomor egészségéért 1. csomag

Az online főzőiskola során feltárjuk a panaszok táplálkozási okait, valamint megismerheted, hogy hogyan alakulnak ki a különböző gyomor problémák. Konkrét javaslatot adok receptekkel együtt, hogy mit tehetünk magunkért az orvosi kezelést kiegészítve a felépülésünkért és a megelőzésért.

Az élő főzés során számtalan ételt mutatok be, főzök meg, amelyekkel megelőzhetők a gyomor panaszok, illetve támogathatják a felépülést. Készítek levest, fő fogást, desszertet és gyógyhatású italt is. A főzőiskola az orvosi kezelést nem helyettesíti.

Babkrémes szendvics újhagymával
sebestyen-szilvia-makrobiotika

A főzősuli 2 részből áll:

1. Online főzősuli videó (zárt Facebook csoportban, ami később bármikor visszanézhető)

Ez egy rövid elméleti bevezető után azonnal az ételek készítéséről és azok élettani hatásainak a bemutatásáról szól. Időtartama kb. 100 perc.

2. Szöveges tananyag

A főzősulit kiegészíti egy szöveges tananyag, ami az alábbiakat tartalmazza:

  • Milyen táplálkozási okai vannak gyomor panaszainknak.
  • Milyen ételek fogyasztása okoz gyomorpanaszokat.
  • A gyomor egészségének megtartásáért és a felépülés támogatásáért milyen ételek és gyógyhatású italok javasoltak – az orvosi kezelés mellett.
  • Tanácsokat az egészség megőrzésésre, illetve, hogy hogyan kerülhetjük el a megbetegedéseket és mit tehetünk a felépülésünkért az orvosi kezelés mellett.
  • Az élőben bemutatott és lefőzött ételek fotóit és receptjeit (levesek, fő fogások, köretek, desszertek, gyógyhatású italok, speciális gyógyhatású ételek).

Az írásos tananyagot a Tudásközpontban lesz megtalálható, amihez hozzáférni az élő online főzősuli napján (szerdán) lehet.  Ezt arra a címre küldjük, amin a főzősulit megrendelted. Az írásos anyaghoz a hozzáférést a megvásárlástól számítva 2 évig biztosítjuk.

Ez az 2. része a Női egészségért és szépségért főzősuli sorozatnak.

Gyomor egészségéért 2. csomag

Ez a csomag 2 részből áll, amik remekül kiegészítik egymást.

1. A gyomor egészségért online főzősuli + tananyag 

Bővebben lásd fentebb a Gyomor egészségért 1. csomag.

2. 3 napos méregtelenitő tanfolyam (alapcsomag)

A mai modern ételek rendszeres fogyasztásával szervezetünkben káros lerakódások és méreganyagok halmozódhatnak fel, amelyek a betegségek kiinduló pontjai lehetnek, valamint negatívan befolyásolhatják mindennapi közérzetünket. Ezektől a kellemtelen anyagoktól meg kell szabadítani a szervezetünket.

Bővebben ide kattintva tudod megnézni a tanfolyamot.

Makrobiotikus almakrém fahéjasan

A női egészégért és szépségért sorozat

Makrobiotikus sütemény eperöntettel

Ez a 6 részes főzősuli, arról szól, hogy mit tehetünk a női egészségért és szépségért a táplálkozással.

Minden egyes rész 2 részből áll:

1. Zárt Facebook csoportban lévő főzősuli videóból (bármikor visszanézhető)

2. Szöveges tananyagból (a szükséges elméletből, receptekkel, főzési tipekkel és tanácsokkal) a Tudásközpontban (online).

A 6 rész témája:

1. rész – Vese egészségéért

2. rész – Gyomor egészségéért

3. rész – Máj egészségéért

4. rész – Immunrendszered egészségéért

5. rész – Női egészségért 

6. rész – Női szépségért

Hogyan működik az online rendszer?

A tanfolyam online alapú, ami azt jelenti, hogy a megvásárlása után kapsz egy jelszót, amivel hozzáférsz a saját tanuló fiókodhoz. Ezen keresztül tudod elérni a tananyagokat. Ide belépni minden alkalommal a Tudásközponton keresztül tudsz majd. Mindezekről a rendelést követő levélben kapsz iránymutatást.

A tanuló fiókod a vásárlástól számított 2 évig lesz elérhető. Utána megszűnik, és nem lesz használható. Újabb tananyagok vásárlásánál mindig az utolsó vétel időpontjától számolódik a 2 év. Ebben az esetben a korábbi anyagoknak elérhetőségi ideje is ennyivel meghosszabbodik.

Ha elfelejtetted a jelszót, akkor az e-mail címeddel kérhetsz egy újat.

2 évig érvényes saját tanuló fiók

Egyszerűen és könnyen kezelhető online rendszer

Mi szükséges a főzősuli elkezdéséhez?

A bankkártyás fizetés esetén azonnal, átutalás esetén a pénz a megadott számlára történő beérkezése után kezdheted el.

 Továbbá szükséges:

  • INTERNET kapcsolat, mivel a főzősuli online alapú
  • egy E-MAIL cím és egy számítógép
  • egy FACEBOOK fiók (ez azért fontos, mert csak így tudsz belépni a zárt Facebook csoportba, ahol videót találod)
Makrobiotikus csicseriborsós barna rizs sütőtökkel, almás céklasalátával

Sebestyén Szilvia vagyok, 64 éves, a hazai makrobiotikus mozgalom vezetője.

Egy olyan, az ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.

Több évtizedes betegeskedés után a makrobiotikának köszönhetően egy egészséges és igazán aktív életet tudok élni.

Minden héten edzeni járok, társastáncot tanulok, túrázom, kerékpározom, képzem magam és emellett természetesen dolgozom is. Orvoshoz csak akkor kell mennem, ha hivatalos ügyet kell intéznem (pl. jogosítványom meghosszabbítása).

Célom, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.

Mennyibe kerülnek a Gyomor egészségéért csomagok?

Megrendelés menete

1. Lépés

Kérlek, válaszd ki a számodra megfelelő csomagot és fizetési módot.

Válaszd ki, hogy bankkártyával szeretnél fizetni vagy átutalással. Átutalás esetén kapsz majd egy díjbekérőt az email-címedre.
(Amennyiben ez nem érkezne meg, kérlek írj egy levelet a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.)

2. Lépés

Kérlek töltsd ki az űrlapon kért kapcsolattartási adatokat (vezetéknév, keresztnév, e-mail, belföldi mobilszám). Céges számla esetén az adószám megadás kötelező! 

3. Lépés

Kérlek töltsd ki a számlázási adatokat

A számlázási címet is, mert arra címre fogom kiállítani a számlát (ország, város, irányítószám, utca, házszám, telefonszám).

4. Lépés

Végül rendeled meg.

 

Mi történik a megrendelés után?

Bankkártyás fizetés esetén a számlával együtt rögtön megkapod a számlát és csomagtól függően a tanuló fiókodhoz a jelszót.

Átutalás esetén küldök számodra egy díjbekérőt. Ha elutaltad a pénzt, akkor annak beérkezése után a fent említett lépések következnek: a számlával együtt csomagtól függően rögtön megkapod a tanuló fiókodhoz a jelszót.

 

Bankkártya adataid biztonsága

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. 

A bankkártya adataid nem kerülnek hozzánk, ezért nem ismerjük és így nem is tároljuk azokat. A megadott adataid titkosított csatornán, kódolva jut el a bankfiókhoz. Az online bankkártyás fizetés ma már legalább olyan biztonságos, mintha egy boltban kártyával fizetnél.

 

Kérdésed van? Segítünk!

Ha további kérdéseid vannak, akkor lentebb megnyugtató válaszokat kaphatsz rájuk, vagy írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.

Gyakori kérdésekre megnyugtató válaszok

Hogy jutok a tananyaghoz vagy / és a könyvekhez?

Bankkártyás fizetésnél a számlával együtt rögtön megkapod a tanuló fiókodhoz a jelszót (ahol megtalálod a 2 főzőiskolákat), és a Facebook csoporthoz a hozzáférést. Átutalás esetén a pénz beérkezése után jutsz hozzá a számlához és a tanuló fiókod jelszavához (ezzel az online főzőiskolá(k)hoz), és a Facebook csoporthoz. 

Mi történik a rendelés után?

Visszaigazolom a megrendelésed, valamint a fizetési módtól függően küldöm a végszámlát, a hozzáféréseket, vagy a díjbekérőt. 

Mit tegyek, ha nem érkezett meg a levél?

Ha GMAIL-es címed van, akkor nézd meg, nem landolt-e a PROMÓCIOK vagy SPAM mappában.

Ha FREEMAIL-es címed van, akkor nézd meg a SPAM mappát is, meglehet, hogy ott találod. 

Ha sehol nem találod a levelet, akkor írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.

Tudok átutalással fizetni?

Igen, a fenti űrlapon kiválaszthatod, hogy átutalással vagy bankkártyával szeretnél-e fizetni.

Lesznek videók a tananyagban?

A 3 napos online tanfolyamban csak néhány rövid videó lesz. Alapvetően ez egy szöveges alapú, online főzősuli. A Gyomor csomagban szereplő online főzőiskolában a tananyag mellett lesz egy közel 100 perces videó is, ami később bármikor visszanézhető.

Mi történik, ha elfelejtem a tanuló fiókom jelszavát?

Azzal az e-mail címmel, amivel regisztráltál a főzősulira, belépésnél automatikusan kérhetsz egy újat.

Meddig tudom használni a tanuló fiókomat?

A tanuló fiókodhoz a megvásárlást követő 2 évig kapsz hozzáférést. Ezután a fiókod megszűnik, és már nem tudod használni. Minden további tananyag megvételénél az utolsó vásárlás napjától számítódik a 2 év.

Ezek a főzősulik helyettesítenek valamilyen orvosi kezelést?

Nem, ezek nem helyettesítenek semmilyen orvosi kezelést. Csak kiegészítheti azt.

Mi lesz a számlán?

A választott csomag és amit az tartalmaz, illetve az annak megfelelő bruttó ára lesz feltüntetve a törvényesen előírt további szükséges adatokkal együtt.

FONTOS! Ha átutalással fizetsz, akkor először egy díjbekérőt kapsz (5 napos fizetési határidővel), majd befizetés után egy számlát. A bankkártyás fizetésnél már egyből egy számlát fogsz kapni. A számlát az űrlapon megadott-e mail címre küldöm a kitöltés után automatikusan (ha nem kapod meg, mert pl. megfogta egy spamszűrű vagy elírtad az e-mail címedet, akkor írj nekem a  makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre).

Biztonságos az online bankkártyás fizetés?

Igen, a fizetést a Barion rendszerén keresztül intézheted.

Milyen e-mail címre fognak érkezni a különböző levelek?

Minden levél (számla, díjbekérő), arra az e-mail címre érkezik, amit a fenti megrendelő űrlapon megadtál.

Ha maradt még benned kérdés!

Kérlek, írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.

Nincs más hátra, mint megrendelned valamelyik csomagot és elindulni egy egészségesebb élet felé!

Share This