Tej- és tejtermék helyettesítő online főzőiskola

Megtanulhatod, hogy táplálékallergia esetén hogyan helyettesítheted a tej- és tejtermékeket ételeidben úgy, hogy ne kelljen lemondani kedvenc ízeidről

Miért készítettem ezt az online főzőiskolát?

Ha eddig halogattunk most már nem lehet tovább várni az életmód és étkezési szokások megváltoztatását. Naponta gyarapszik a gyermekek és felnőttek körében a táplálékallergiás megbetegedés, amikor súlyos panaszokat okoz a tej- és tejtermékek fogyasztása (sajt, tejföl, tejszín, jégkrém, joghurt, kefir, túró, shake tejes turmix italok stb.)

Sokan azért nem tudják a mindennapokban megoldani az egészséges ételkészítésre történő áttérést, mert nem találtak megfelelő szakirodalmat, hiteles tudást. Főképpen arra, hogy hogyan lehet a már említett termékeket helyettesíteni az ételeikben. Kreatívan, változatosan, de mégis könnyen és egyszerűen.

A lemondással járó változtatás nem valósítható meg, viszont egyre gyakoribbak azok az esetek, amikor már nincs is mód kompromisszumra. Ez a főzőiskola abban segít, hogy visszahozza a megszokott tejtermékes ételeinket és lemondás nélkül éljük meg az étrendváltoztatást.

Sebestyén Szilvia, a női makrobiotikus táplálkozás szakértője
Rizskoch eperöntettel

Számtalan receptet és variációs ötletet tartalmaz reggelikhez, meleg ételekhez (levesek és főfogások) és a legkényesebb területhez az édességekhez bőséges ajánlás sok-sok recepttel. Így biztonságban tudhatjuk a tejtermékre, a gluténra és a tojásra is táplálékallergiás családtagjainkat és magunkat is.

A nőknek különösen fontos, hogy 40 felett végleg lecseréljék a tejterméket tartalmazó ételeiket a komolyabb, vagy akár súlyosabb diagnózis elkerüléséért.

Milyen előnyei vannak a makrobiotikus ételeknek?

N

Az ételek könnyen és gyorsan elkészíthetők kezdőknek és haladóknak egyaránt

N

Csak természetes alapanyagokat tartalmaznak az így készült ételek, tehát nincsenek benne mesterséges adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek stb.

N

Glutén, tej, tejtermék, cukor, tojásmentes, így a táplálékallergiában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják

A makrobiotikáról röviden

Makrobiotika szó jelentése = makro hosszú, biosz élet, a hosszú és egészséges élet tudománya és művészete.

Görög orvos Hippokratész írt makrobiosz műveket.

A makrobiotika az egészséges életmód átfogó tudománya, legfontosabb alap pillére a TÁPLÁLKOZÁS. Hiszen erőteljesen hat az elfogyasztott étel a fizikai, szellemi és érzelmi állapotunkra.

Én is a felépülésemet, visszafiatalodásomat annak köszönhetem, hogy lecseréltem a panaszt okozó ételeimet a glutén, tejtermék, tojás, cukormentesen készített tápláló és biztonságos fogásokra. Egyszerű, hiszen korábban a Kárpát medencében növő alapanyagokból ilyen ételeket készítettek és egészséges generációk nőttek fel.

Vanília shake gyümölcs darabokkal

Mit tartalmaz a tej- és tejtermék helyettesítő online főzőiskola?

Egyre több nőtársam (kislányok, kamaszlányok, fiatal felnőtt hölgyek, menopauza életszakaszban élők) keres fel laktóz intolerancia, nőgyógyászati, bőr, emésztőrendszeri és más panaszokkal, amelyeknek az egyik legfőbb oka az, hogy téves tudásuk van a tejtermékek előnyeiről és naponta fogyasszák az egészségükre káros tejtermékeket.

Nem árt tudni, hogy fantasztikus, elemi erejű megújulásra képes az emberi szervezet. Napokon belül jobban tudunk lenni, amikor abbahagyjuk az ártalmas szokásainkat.

Ebben segít ez az online főzőiskola: új étkezési szokások kialakítását, a megszokot ételeink lemondások nélkül.

Segitségével nem tud kialakulni táplálékallergia a tejtermékekre, mivel nem fog előfordulni az étrendben ilyen alapanyag. Emellet megoldódhat a táplálékallergiás családtagok mindennapos problémája, hogyan készítsenek tápláló, finom és ízletes ételeket tejtermékek nélkül. 

A receptek nem tartalmaznak glutént, tojást és cukrot sem.

Babkrémes szendvics újhagymával
Túrógomboc

A főzősuli 2 részből áll:

1. Online főzősuli videók, aminek az időtartamuk közel 4 óra.

Az első videóban megnézzük, hogy a mindennapi kedvelt tejtermékeket tartalmazó népszerű ételeink hogyan készíthetőek el tejtermék nélkül (pl. madártej, túrós tészta, meggyes gyümölcsös joghurt stb.).

A második videóban további népszerű ételeket mutatok be, amelyekben helyettesítjük a tejtermékeket (csokitorta krém, görög saláta, tejfölös uborkasaláta, körözött szendvicskrém, rakott zöldbab, ízesített sajtok stb.).

2. Szöveges tananyag

A főzősulit kiegészíti egy szöveges tananyag, ami az alábbiakat tartalmazza:

  • Leírást arról hogy milyen panaszokat, okozhat a tejtermék vagy az ezekből készült ételek fogyasztása.
  • Tanácsokat és javaslatokat az alapanyag bevásárlásra, tárolásra és előkészítésre.
  • Mik a pozitív hatásai az állati tej- és tejtermékek fogyasztás elhagyásának?
  • Mit mivel helyettesíthetünk?
  • Konkrét megoldásokat sajt, túró, tej, joghurt, tejfől, tartármártás, vaj, néhány népszerű tejes ital kiváltására, hazai alapanyagokból.
  • Számtalan reggeli, ebéd, vacsora és desszert tejtermék helyettesítő receptet.
  • Számos étel receptjét a 2 videóból

A tanfolyam végére megismerünk sokféle tej- és tejtermékmentes levest, főfogást, desszertet, salátafélét, szendvicskrémet, amelyeket örömmel készíthetünk el. Megtapasztaljuk, hogy a korábban megszokott ízekhez annyira hasonlítanak, hogy a nem tejmentes étrenden élők is szívesen velük tartanak.

Sebestyén Szilvia vagyok,  61 éves, a hazai makrobiotikus mozgalom vezetője.

Egy olyan, az ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.

Több évtizedes betegeskedés után a makrobiotikának köszönhetően egy egészséges és igazán aktív életet tudok élni.

Minden héten edzeni járok, társastáncot tanulok, túrázom, kerékpározom, képzem magam és emellett természetesen dolgozom is. Orvoshoz csak akkor kell mennem, ha hivatalos ügyet kell intéznem (pl. jogosítványom meghosszabbítása).

Célom, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.

Mennyibe kerül a tej- és tejtermék helyettesítő főzőiskola?

Nincs más hátra, mint megrendelned a főzőiskolát és elindulni egy egészségesebb élet felé!

Share This