Tej- és tejtermék helyettesítő online főzőiskola
Megtanulhatod, hogy táplálékallergia esetén hogyan helyettesítheted a tej- és tejtermékeket ételeidben úgy, hogy ne kelljen lemondani kedvenc ízeidről
Miért készítettem ezt az online főzőiskolát?
Ha eddig halogattunk most már nem lehet tovább várni az életmód és étkezési szokások megváltoztatását. Naponta gyarapszik a gyermekek és felnőttek körében a táplálékallergiás megbetegedés, amikor súlyos panaszokat okoz a tej- és tejtermékek fogyasztása (sajt, tejföl, tejszín, jégkrém, joghurt, kefir, túró, shake tejes turmix italok stb.)
Sokan azért nem tudják a mindennapokban megoldani az egészséges ételkészítésre történő áttérést, mert nem találtak megfelelő szakirodalmat, hiteles tudást. Főképpen arra, hogy hogyan lehet a már említett termékeket helyettesíteni az ételeikben. Kreatívan, változatosan, de mégis könnyen és egyszerűen.
A lemondással járó változtatás nem valósítható meg, viszont egyre gyakoribbak azok az esetek, amikor már nincs is mód kompromisszumra. Ez a főzőiskola abban segít, hogy visszahozza a megszokott tejtermékes ételeinket és lemondás nélkül éljük meg az étrendváltoztatást.


Számtalan receptet és variációs ötletet tartalmaz reggelikhez, meleg ételekhez (levesek és főfogások) és a legkényesebb területhez az édességekhez bőséges ajánlás sok-sok recepttel. Így biztonságban tudhatjuk a tejtermékre, a gluténra és a tojásra is táplálékallergiás családtagjainkat és magunkat is.
A nőknek különösen fontos, hogy 40 felett végleg lecseréljék a tejterméket tartalmazó ételeiket a komolyabb, vagy akár súlyosabb diagnózis elkerüléséért.
Milyen előnyei vannak a makrobiotikus ételeknek?
Az ételek könnyen és gyorsan elkészíthetők kezdőknek és haladóknak egyaránt
Csak természetes alapanyagokat tartalmaznak az így készült ételek, tehát nincsenek benne mesterséges adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek stb.
Glutén, tej, tejtermék, cukor, tojásmentes, így a táplálékallergiában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják
A makrobiotikáról röviden
Makrobiotika szó jelentése = makro hosszú, biosz élet, a hosszú és egészséges élet tudománya és művészete.
Görög orvos Hippokratész írt makrobiosz műveket.
A makrobiotika az egészséges életmód átfogó tudománya, legfontosabb alap pillére a TÁPLÁLKOZÁS. Hiszen erőteljesen hat az elfogyasztott étel a fizikai, szellemi és érzelmi állapotunkra.
Én is a felépülésemet, visszafiatalodásomat annak köszönhetem, hogy lecseréltem a panaszt okozó ételeimet a glutén, tejtermék, tojás, cukormentesen készített tápláló és biztonságos fogásokra. Egyszerű, hiszen korábban a Kárpát medencében növő alapanyagokból ilyen ételeket készítettek és egészséges generációk nőttek fel.

Mit tartalmaz a tej- és tejtermék helyettesítő online főzőiskola?
Egyre több nőtársam (kislányok, kamaszlányok, fiatal felnőtt hölgyek, menopauza életszakaszban élők) keres fel laktóz intolerancia, nőgyógyászati, bőr, emésztőrendszeri és más panaszokkal, amelyeknek az egyik legfőbb oka az, hogy téves tudásuk van a tejtermékek előnyeiről és naponta fogyasszák az egészségükre káros tejtermékeket.
Nem árt tudni, hogy fantasztikus, elemi erejű megújulásra képes az emberi szervezet. Napokon belül jobban tudunk lenni, amikor abbahagyjuk az ártalmas szokásainkat.
Ebben segít ez az online főzőiskola: új étkezési szokások kialakítását, a megszokot ételeink lemondások nélkül.
Segitségével nem tud kialakulni táplálékallergia a tejtermékekre, mivel nem fog előfordulni az étrendben ilyen alapanyag. Emellet megoldódhat a táplálékallergiás családtagok mindennapos problémája, hogyan készítsenek tápláló, finom és ízletes ételeket tejtermékek nélkül.
A receptek nem tartalmaznak glutént, tojást és cukrot sem.


A főzősuli 2 részből áll:
1. Online főzősuli videók (2 db videó egy zárt Facebook csoportban, ami bármikor visszanézhető), aminek az időtartamuk közel 4 óra.
Az első videóban megnézzük, hogy a mindennapi kedvelt tejtermékeket tartalmazó népszerű ételeink hogyan készíthetőek el tejtermék nélkül (pl. madártej, túrós tészta, meggyes gyümölcsös joghurt stb.).
A második videóban további népszerű ételeket mutatok be, amelyekben helyettesítjük a tejtermékeket (csokitorta krém, görög saláta, tejfölös uborkasaláta, körözött szendvicskrém, rakott zöldbab, ízesített sajtok stb.).
2. Szöveges tananyag
A főzősulit kiegészíti egy szöveges tananyag, ami az alábbiakat tartalmazza:
- Leírást arról hogy milyen panaszokat, okozhat a tejtermék vagy az ezekből készült ételek fogyasztása.
- Tanácsokat és javaslatokat az alapanyag bevásárlásra, tárolásra és előkészítésre.
- Mik a pozitív hatásai az állati tej- és tejtermékek fogyasztás elhagyásának?
- Mit mivel helyettesíthetünk?
- Konkrét megoldásokat sajt, túró, tej, joghurt, tejfől, tartármártás, vaj, néhány népszerű tejes ital kiváltására, hazai alapanyagokból.
- Számtalan reggeli, ebéd, vacsora és desszert tejtermék helyettesítő receptet.
- Számos étel receptjét a 2 videóból
A tanfolyam végére megismerünk sokféle tej- és tejtermékmentes levest, főfogást, desszertet, salátafélét, szendvicskrémet, amelyeket örömmel készíthetünk el. Megtapasztaljuk, hogy a korábban megszokott ízekhez annyira hasonlítanak, hogy a nem tejmentes étrenden élők is szívesen velük tartanak.
Az írásos tananyag a Tudásközpontban lesz megtalálható, amit arra a címre küldünk, amin a főzősulit megrendelted. Az írásos anyaghoz a hozzáférést a megvásárlástól számítva 2 évig biztosítjuk.

Hogyan működik az online rendszer?
A tanfolyam online alapú, ami azt jelenti, hogy a megvásárlása után kapsz egy jelszót, amivel hozzáférsz a saját tanuló fiókodhoz. Ezen keresztül tudod elérni a tananyagokat. Ide belépni minden alkalommal a Tudásközponton keresztül tudsz majd. Mindezekről a rendelést követő levélben kapsz iránymutatást.
A tanuló fiókod a vásárlástól számított 2 évig lesz elérhető. Utána megszűnik, és nem lesz használható. Újabb tananyagok vásárlásánál mindig az utolsó vétel időpontjától számolódik a 2 év. Ebben az esetben a korábbi anyagoknak elérhetőségi ideje is ennyivel meghosszabbodik.
Ha elfelejtetted a jelszót, akkor az e-mail címeddel kérhetsz egy újat. A tréning szöveg alapú, és csak néhány rövid videót tartalmaz.
2 évig érvényes saját tanuló fiók
Egyszerűen és könnyen kezelhető online rendszer
Mi szükséges a főzősuli elkezdéséhez?
A bankkártyás fizetés esetén azonnal, átutalás esetén a pénz a megadott számlára történő beérkezése után kezdheted el.
Továbbá szükséges:
- INTERNET kapcsolat, mivel a főzősuli online alapú
- egy E-MAIL cím és egy számítógép
- egy FACEBOOK fiók (ez azért fontos, mert csak így tudsz belépni a zárt Facebook csoportba, ahol videót találod)


Sebestyén Szilvia vagyok, 61 éves, a hazai makrobiotikus mozgalom vezetője.
Egy olyan, az ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.
Több évtizedes betegeskedés után a makrobiotikának köszönhetően egy egészséges és igazán aktív életet tudok élni.
Minden héten edzeni járok, társastáncot tanulok, túrázom, kerékpározom, képzem magam és emellett természetesen dolgozom is. Orvoshoz csak akkor kell mennem, ha hivatalos ügyet kell intéznem (pl. jogosítványom meghosszabbítása).
Célom, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.
Mennyibe kerül a tej- és tejtermék helyettesítő főzőiskola?
Tej- és tejtermék helyettesítő online főzőiskola videókkal (közel 4 óra)
és szöveges tananyaggal (elmélettel és receptekkel)
Megrendelés menete
1. Lépés
Kérlek, válaszd ki a számodra megfelelő csomagot és fizetési módot.
Válaszd ki, hogy bankkártyával szeretnél fizetni vagy átutalással. Átutalás esetén kapsz majd egy díjbekérőt az email-címedre.
(Amennyiben ez nem érkezne meg, kérlek írj egy levelet a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.)
2. Lépés
Kérlek töltsd ki az űrlapon kért kapcsolattartási adatokat (vezetéknév, keresztnév, e-mail, belföldi mobilszám). Céges számla esetén az adószám megadás kötelező!
3. Lépés
Kérlek töltsd ki a számlázási adatokat
A számlázási címet is, mert arra címre fogom kiállítani a számlát (ország, város, irányítószám, utca, házszám, telefonszám).
4. Lépés
Végül rendeled meg.
Mi történik a megrendelés után?
Bankkártyás fizetés esetén a számlával együtt rögtön megkapod a számlát és csomagtól függően a tanuló fiókodhoz a jelszót.
Átutalás esetén küldök számodra egy díjbekérőt. Ha elutaltad a pénzt, akkor annak beérkezése után a fent említett lépések következnek: a számlával együtt csomagtól függően rögtön megkapod a tanuló fiókodhoz a jelszót.
Bankkártya adataid biztonsága
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
A bankkártya adataid nem kerülnek hozzánk, ezért nem ismerjük és így nem is tároljuk azokat. A megadott adataid titkosított csatornán, kódolva jut el a bankfiókhoz. Az online bankkártyás fizetés ma már legalább olyan biztonságos, mintha egy boltban kártyával fizetnél.
Kérdésed van? Segítünk!
Ha további kérdéseid vannak, akkor lentebb megnyugtató válaszokat kaphatsz rájuk, vagy írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.
Gyakori kérdésekre megnyugtató válaszok
Hogy jutok a tananyaghoz vagy / és a könyvekhez?
Bankkártyás fizetésnél a számlával együtt rögtön megkapod a tanuló fiókodhoz a jelszót, és a Facebook csoporthoz a hozzáférést. Átutalás esetén a pénz beérkezése után jutsz hozzá a számlához és a tanuló fiókod jelszavához (ezzel az online tanfolyamhoz), és a Facebook csoporthoz.
Mi történik a rendelés után?
Visszaigazolom a megrendelésed, valamint a fizetési módtól függően küldöm a végszámlát, és a hozzáféréseket, vagy a díjbekérőt.
Mit tegyek, ha nem érkezett meg a levél?
Ha GMAIL-es címed van, akkor nézd meg, nem landolt-e a PROMÓCIOK vagy SPAM mappában.
Ha FREEMAIL-es címed van, akkor nézd meg a SPAM mappát is, meglehet, hogy ott találod.
Ha sehol nem találod a levelet, akkor írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.
Tudok átutalással fizetni?
Igen, a fenti űrlapon kiválaszthatod, hogy átutalással vagy bankkártyával szeretnél-e fizetni.
Lesznek videók a tananyagban?
Az online főzőiskolában a szöveges tananyag mellett van közel 4 órás videós tartalom (2 db videó) is egy zárt Facebook csoportban, ami bármikor visszanézhető.
Mi történik, ha elfelejtem a tanuló fiókom jelszavát?
Azzal az e-mail címmel, amivel regisztráltál a főzősulira, belépésnél automatikusan kérhetsz egy újat.
Meddig tudom használni a tanuló fiókomat?
A tanuló fiókodhoz a megvásárlást követő 2 évig kapsz hozzáférést. Ezután a fiókod megszűnik, és már nem tudod használni. Minden további tananyag megvételénél az utolsó vásárlás napjától számítódik a 2 év.
A főzősuli helyettesít valamilyen orvosi kezelést?
Nem, ezek nem helyettesítenek semmilyen orvosi kezelést. Csak kiegészítheti azt.
Mi lesz a számlán?
A választott csomag és amit az tartalmaz, illetve az annak megfelelő bruttó ára lesz feltüntetve a törvényesen előírt további szükséges adatokkal együtt.
FONTOS! Ha átutalással fizetsz, akkor először egy díjbekérőt kapsz (5 napos fizetési határidővel), majd befizetés után egy számlát. A bankkártyás fizetésnél már egyből egy számlát fogsz kapni. A számlát az űrlapon megadott-e mail címre küldöm a kitöltés után automatikusan (ha nem kapod meg, mert pl. megfogta egy spamszűrű vagy elírtad az e-mail címedet, akkor írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre).
Biztonságos az online bankkártyás fizetés?
Igen, a fizetést a Barion rendszerén keresztül intézheted.
Milyen e-mail címre fognak érkezni a különböző levelek?
Minden levél (számla, díjbekérő), arra az e-mail címre érkezik, amit a fenti megrendelő űrlapon megadtál.
Ha maradt még benned kérdés!
Kérlek, írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.