Egészséges, tápláló és finom főzelékek, amelyeket mindenki bátran fogyaszthat

  Az online főzőiskolából megtanulhatod, hogy hogyan készíts természetes növényi alapanyagokból változatosan főzelékeket, amelyek táplálják a szervezetedet. 

Makrobiotikus zöldborsó főzelék fasírttal

Mi a probléma hagyományos főzelékekkel?

Az éhségünket csillapítják, viszont nem tudják teljes mértékben kielégíteni az egész napos étkezési igényünket, és megfelelő energiával ellátni. Hiányosak, és csak egy vagy kétféle alapanyagot tartalmaznak.

Úgy készülnek, hogy valamilyen tejtermékkel (tejföl, tejszín) és búzaliszttel besűrítjük. Pont az a két „fehér méreg” kerül az ételbe, ami káros a szervezetünkre. Sőt, van amikor még cukrot is tesznek bele ízfokozónak.

Akiknek glutén és tejtermék étel intoleranciája, allergiája van, azoknak a hagyományos módon készült (a 3 „fehér méreggel”) főzelékek már nem ehetők, mert súlyos panaszaik lehetnek.

Makrobiotikus zöldborsó főzelék fasírttal
Cukkini főzelék csicseriborsós rizses fasírttal

Főzelékek egészségesen és táplálóan

Akik régóta tervezik az étrend és életmód változtatásokat, azok számára a legkönnyebb, legegyszerűbb lépés az ismert ételeinek egészséges változatát elkészíteni (pl. a főzelékek egészséges változatának a megismerése). Könnyebb út a változtatáshoz, amikor első lépésként a megszokott ételeinkhez hasonló fogásokat készítünk egészséges változatban.

A makrobiotika szerencsére ad egy természetes megoldást arra, hogy lecseréljük a lisztes, tejfölös, tejszínes, tejtermékes alapanyagokból készült főzelékeket egészségesebb változataikra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, rendkívűl sok változatban, így mindenki megtalálhatja kedvencét kortól és nemtől függetlenül.

Vadas szósz csicseriborsó

Makrobiotikus főzelékek egészségeseknek és betegeknek

Remek ötlet túlsúlyt elkerülni, vagy túlsúly esetén, mivel bármennyit fogyaszthatnak ezekből a főzelékekből a súlyuk nem fog változni. Sőt, mivel rostban gazdag alapanyagokat tartalmaznak ezért a tápcsatornában lévő salakanyagok könnyen távoznak.

Ez azt jelenti, hogy a fogyásuk szinte azonnal elindul és tartósan csökken addig, amíg eléri a természetes alkatnak megfelelőt.

Szintén ajánlott a glutén, tejtermék, tojás és szójára érzékenyeknek, mivel ilyen alapanyagokat nem tartalmaznak. Így biztonsággal fogyaszthatják ők is, és nem kell lemondani nekik sem erről a remek ételről.

Vadas szósz csicseriborsó

Kiváló étel 40 feletti nőknek, akik a menopauza előtti időszakra készülnek fel. Menopauza után már nem fogyaszthatják a korábbi ételeiket, mert megváltozik az étkezési igényük. Kevesebb fehérje, szénhidrát is elég, valamint fontos a glutén, tejtermék nélküli étrend betartása.

Azok számár külön javasolt, akik szeretik és megszokták a főzelékeket és szeretik őket kortól és nemtől függetlenül. Így nem kell lemondaniuk erről a remek ételről.

Bárkinek, aki eldöntötte, hogy az egészséget választja betegség helyett.

Miért ajánlott a makrobiotikus főzelékeket fogyasztani?

N

Egészségesek

A makrobiotikus ételek fogyasztása kockázatmentes. Az elkészítéséhez csak természetes alapanyagokat használunk fel. Nincsenek mesterséges ízfokozók, állományjavítok, színezékek, tartósítószerek stb.

N

Biztonságosak

Glutén, tejtermék, tojás és cukormentes alapanyagokból készülnek, így megelőzik a táplálékallergia és az ételintolerancia kialakulását, illetve a táplálékallergiások is bátran fogyaszthatják.

N

Táplálóak és finomak

A megfelelően elkészített főzelék nem csak finom, hanem a jó minőségű alapanyagaik nélkülözhetetlenek az egészséges szervezet számára. Fogyasztásukkal biztosítjuk a szükséges tápanyagok egy részének a bevitelét.

Gluténmentes sütemény birskrémmel

Makrobiotika = hosszú minőségi élet

Makrobiotika szó jelentése = makro hosszú + biosz élet, azaz a hosszú és egészséges élet tudománya és művészete.

A makrobiotika évezredes tapasztalatok alapján összeállított élet és átfogó táplálkozási mód. Elveinek betartása csökkentheti a káros környezeti hatásokat, amelyek immunrendszerünket és az egészségünket éri, ezzel óvva szervezetünket.

Hippokratész (az orvostudomány megalapítója) írt makrobiosz műveket, aki az ételeivel gyógyított azáltal, hogy lecserélte a betegséget okozó fogásokat egészségesre.

Én is a felépülésemet, visszafiatalodásomat annak köszönhetem, hogy lecseréltem a panaszt okozó ételeimet a glutén-, tejtermék-, tojás- és cukormentesen készített tápláló és biztonságos fogásokra. Egyszerű, hiszen korábban a Kárpát medencében növő alapanyagokból ilyen ételeket készítettek, és egészséges generációk nőttek fel.

Gluténmentes sütemény birskrémmel

Mit tartalmaznak az Egészséges, tápláló és finom főzelékek online főzőiskola csomagok?

1. csomag

Vörös lencse főzelék barnarizzsel

Tanulj meg egészséges, tápláló és finom főzelékeket készíteni természetes alapanyagokből egyszerűen és gyorsan.

Ebben segít ez az online főzőiskola.

Megtanulsz természetes növényi alapanyagokból olyan változatos főzelékeket készíteni, amelyek glutén-, tej-, tejtermék-, tojás és cukormentesek. 

Így az ételallergiában szenvedők is bátran fogyaszthatják.

Vörös lencse főzelék barnarizzsel

Az online főzőiskola 2 részből áll

Hazánkban a főzelék fogyasztás igen elterjedt. Sokak által kedvelt étel. Ennek egyik oka, hogy számos alapanyagból lehet készíteni: zöldségfélék (tök, kelkáposzta stb.), vagy bab, lencse, borsó stb.

Éppen ezért a receptek összeállításánál, illetve az élő adás tartalmánál törekedtem arra, hogy minél változatosabb főzelékeket mutassak be. Köztük olyanokat, amik nemtől és kortól függetlenül igen népszerűek.

1. rész – Online főzősuli videó (zárt Facebook csoportban, ami bármikor visszanézhető)

A videóban főzelékek biztonságos változatait mutatom be. Ízre, állagra, kinézetre is hasonlóak az eredetiekhez. Nagy előnyük, hogy:

– Biztonságosak mert nem tartalmaznak glutént, tejtermékeket.

– Hiányállapotok nélkül biztosítják az egész napi erőnlétünkhöz szükséges tápanyagokat.

Emellett a videóban fgyakorlati, azonnal használható tippeket, tanácsokat javaslatokat osztok meg veled. Megmutatom, hogy hogyan váltsd ki a 3 „fehér mérget” (tejtermékek, búzaliszt és cukor), úgy, hogy a főzelék élvezeti értéke megmaradjon.

Megtudod azt is, hogy milyen más ételféleségekkel lehet még együtt fogyasztani, variálni és milyen gyakorisággal. 

Makrobiotikus fasírtos főétel

2. rész – Receptek

Rövid elméleti részben bemutatom, hogy milyen arányban használjunk összetevőket, ahhoz hogy elkerüljük a hiányállapotot.  Számtalan variációt mutatok be a főzelékekből:

– Zöldségekből (cukini, bimbóskel, kelkáposzta, paradicsomos káposzta stb.)

– Növényi fehérjékből (lencse, zöldborsó, bab)

– Vegyesen zöldséggel és növényi fehérjével együtt készült variációkat

Az online főzőiskolához tartozó receptek a Tudásközpontban érhetők el. Az írásos anyaghoz a hozzáférést a megvásárlástól számítva 2 évig biztosítjuk.

 

Makrobiotikus fasírt

2. csomag

A csomag két részből áll:

1. Egészséges, tápláló és finom főzelékek online főzősuli (receptekkel)

A tartalmát bővebben lásd fentebb a 1. csomagban.

2. Készíts egészséges, tápláló és finom fasírtokat online főzőiskola

Ezzel főzőiskolával  megtanulhatod, hogy hogyan készíts természetes növényi alapanyagokból változatosan fasírtokat és olajban sült fogásokat, amelyek táplálják a szervezetedet. 

Számtalan receptet és variációs ötletet osztok meg veled, amelyeket mindenki imádni fog. Így biztonságban tudhatod a tejtermékre, a gluténra és a tojásra is táplálékallergiás családtagjaidat és magadat is.

Segítségével gyorsan és egyszerűen tudsz majd olyan változatos fasírtokat és olajban sült fogásokat készíteni, amelyek életerőt és örömet adnak, mindezt glutén-, tej-, tejtermék-, tojás és cukormentesen. 

Az online főzőiskoláról további információért kattints ide.

Makrobiotikus fasírt
Mindenmentes fasírt

Mi szükséges az online főzősuli elkezdéséhez?

A bankkártyás fizetés esetén azonnal, átutalás esetén a pénz a megadott számlára történő beérkezése után kezdheted el.

 Továbbá szükséges:

  • INTERNET kapcsolat, mivel a főzősuli online alapú
  • egy E-MAIL cím és egy számítógép
  • egy FACEBOOK fiók (ez azért fontos, mert csak így tudsz belépni a zárt Facebook csoportba, ahol videót találod)

Mi szükséges az online főzősuli elkezdéséhez?

A bankkártyás fizetés esetén azonnal, átutalás esetén a pénz a megadott számlára történő beérkezése után kezdheted el.

 Továbbá szükséges:

  • INTERNET kapcsolat, mivel a főzősuli online alapú
  • egy E-MAIL cím és egy számítógép
  • egy FACEBOOK fiók (ez azért fontos, mert csak így tudsz belépni a zárt Facebook csoportba, ahol videót találod)
Mindenmentes fasírt
Édesburgonyakrém csicseriborsó fasírttal

Hogyan működik az online rendszer?

A főzősuli online alapú, ami azt jelenti, hogy a megvásárlása után kapsz egy jelszót, amivel hozzáférsz a saját tanuló fiókodhoz. Ezen keresztül tudod elérni a tananyagokat. Ide belépni minden alkalommal a Tudásközponton keresztül tudsz majd. Mindezekről a rendelést követő levélben kapsz iránymutatást.

A tanuló fiókod a vásárlástól számított 2 évig lesz elérhető. Utána megszűnik, és nem lesz használható. Újabb tananyagok vásárlásánál mindig az utolsó vétel időpontjától számolódik a 2 év. Ebben az esetben a korábbi anyagoknak elérhetőségi ideje is ennyivel meghosszabbodik.

2 évig érvényes saját tanuló fiók

Egyszerűen és könnyen kezelhető online rendszer

A makrobiotika az életem

Sebestyén Szilvia vagyok, 65 éves, a hazai makrobiotikus mozgalom vezetője.

Egy olyan, az ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.

Több évtizedes betegeskedés után a makrobiotikának köszönhetően egy egészséges és igazán aktív életet tudok élni.

Minden héten edzeni járok, társastáncot tanulok, túrázom, kerékpározom, képzem magam és emellett természetesen dolgozom is. Orvoshoz csak akkor kell mennem, ha hivatalos ügyet kell intéznem (pl. jogosítványom meghosszabbítása).

Célom, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.

Sebestyén Szilvia, a női makrobiotikus táplálkozás szakértője
Sebestyén Szilvia, a női makrobiotikus táplálkozás szakértője

A makrobiotika az életem

Sebestyén Szilvia vagyok, 65 éves, a hazai makrobiotikus mozgalom vezetője.

Egy olyan, az ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.

Több évtizedes betegeskedés után a makrobiotikának köszönhetően egy egészséges és igazán aktív életet tudok élni.

Minden héten edzeni járok, társastáncot tanulok, túrázom, kerékpározom, képzem magam és emellett természetesen dolgozom is. Orvoshoz csak akkor kell mennem, ha hivatalos ügyet kell intéznem (pl. jogosítványom meghosszabbítása).

Célom, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.

Ügyfeleim véleménye

Az egészséges, tápláló és finom főzelékek online főzőiskola csomagok árai

Megrendelés menete

 

1. Lépés

Kérlek, válaszd ki a számodra megfelelő csomagot és fizetési módot.

Válaszd ki, hogy bankkártyával szeretnél fizetni vagy átutalással. Átutalás esetén kapsz majd egy díjbekérőt az email-címedre.
(Amennyiben ez nem érkezne meg, kérlek írj egy levelet a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.)

2. Lépés

Kérlek töltsd ki az űrlapon kért kapcsolattartási adatokat (vezetéknév, keresztnév, e-mail, belföldi mobilszám). Céges számla esetén az adószám megadása kötelező!

3. Lépés

Kérlek töltsd ki a számlázási adatokat

A számlázási címet is, mert arra címre fogom kiállítani a számlát (ország, város, irányítószám, utca, házszám, telefonszám).

Amennyiben a szállítási cím (ahol a könyveket meg szeretnéd kapni) eltér a számlázási címtől, akkor a Megjegyzés rovatba írd be azt a a címet, ahova szeretnéd, hogy küldjük a csomagot.

4. Lépés

Végül rendeld meg.

 

Mi történik a megrendelés után?

Bankkártyás fizetés esetén a számlával együtt rögtön megkapod a számlát és csomagtól függően a tanuló fiókodhoz a jelszót.

Átutalás esetén küldök számodra egy díjbekérőt. Ha elutaltad a pénzt, akkor annak beérkezése után a fent említett lépések következnek: a számlával együtt csomagtól függően rögtön megkapod a tanuló fiókodhoz a jelszót.

Bankkártya adataid biztonsága

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. 

A bankkártya adataid nem kerülnek hozzánk, ezért nem ismerjük és így nem is tároljuk azokat. A megadott adataid titkosított csatornán, kódolva jut el a bankfiókhoz. Az online bankkártyás fizetés ma már legalább olyan biztonságos, mintha egy boltban kártyával fizetnél.

Gyakori kérdésekre megnyugtató válaszok

Hogy jutok a tananyaghoz vagy / és a könyvekhez?

Bankkártyás fizetésnél azonnal hozzáférést kapsz csomagtól függően a videó(k)hoz és a hozzátartozó receptekhez. Átutalás esetén a pénz beérkezése után jutsz hozzá a számlához, valamint csomagtól függően a videó(k)hoz és a receptekhez.

Mi történik a rendelés után?

Visszaigazolom a megrendelésed, valamint a fizetési módtól függően küldöm a végszámlát, a hozzáféréseket, vagy a díjbekérőt. Kártyás fizetés esetén a következő munkanapon postázom a könyveket, míg átutalás esetén a pénz beérkezését követő munkanapon.

Ezek a főzősulik helyettesítenek valamilyen orvosi kezelést?

Nem, ezek nem helyettesítenek semmilyen orvosi kezelést. Csak kiegészíthetik azt.

Tudok átutalással fizetni?

Igen, a fenti űrlapon kiválaszthatod, hogy átutalással vagy bankkártyával szeretnél-e fizetni.

Lesznek videók a tananyagban?

Minden a 2 csomag tartalmaz videókat.

Mi történik, ha elfelejtem a tanuló fiókom jelszavát?

Azzal az e-mail címmel, amivel regisztráltál a főzősulira, belépésnél automatikusan kérhetsz egy újat.

Meddig tudom használni a tanuló fiókomat?

A tanuló fiókodhoz a megvásárlást követő 2 évig kapsz hozzáférést. Ezután a fiókod megszűnik, és már nem tudod használni. Minden további tananyag megvételénél az utolsó vásárlás napjától számítódik a 2 év.

Mit tegyek, ha nem érkezett meg a levél?

Ha GMAIL-es címed van, akkor nézd meg, nem landolt-e a PROMÓCIOK vagy SPAM mappában.

Ha FREEMAIL-es címed van, akkor nézd meg a SPAM mappát is, meglehet, hogy ott találod. 

Ha sehol nem találod a levelet, akkor írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.

Mi lesz a számlán?

A választott csomag és amit az tartalmaz, illetve az annak megfelelő bruttó ára lesz feltüntetve a törvényesen előírt további szükséges adatokkal együtt.

FONTOS! Ha átutalással fizetsz, akkor először egy díjbekérőt kapsz (5 napos fizetési határidővel), majd befizetés után egy számlát. A bankkártyás fizetésnél már egyből egy számlát fogsz kapni. A számlát az űrlapon megadott-e mail címre küldöm a kitöltés után automatikusan (ha nem kapod meg, mert pl. megfogta egy spamszűrű vagy elírtad az e-mail címedet, akkor írj nekem a  makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre).

Biztonságos az online bankkártyás fizetés?

Igen, a fizetést a Barion rendszerén keresztül intézheted.

Milyen e-mail címre fognak érkezni a különböző levelek?

Minden levél (számla, díjbekérő), arra az e-mail címre érkezik, amit a fenti megrendelő űrlapon megadtál.

Ha maradt még benned kérdés!

Kérlek, írj nekem a makrobiotika@sebestyenszilvia.hu címre.

Nincs más hátra, mint megrendelned valamelyik csomagot és készíteni olyan egészséges, finom és tápláló főzelékeket, amelyeket mindenki imádni fog!

Share This