A főzőiskola az egy remek lehetőség, hogy valaki megszerezze a legalapvetőbb makrobiotius elméleti és gyakorlati tudást.
Ennek segítségével a későbbiekben már bármelyik nőtársam önállóan is eltudja készíteni önmagának az egészséges és ízletes ételeit.
Megtanulod, hogy miként lehet változatosan, ízletesen, egyszerű és egészséges ételeket készíteni. Ezenfelül
GYAKORLATI TUDÁST
ELMÉLETI TUDÁST
A résztvevők részére a program ideje alatt rövid áttekintést adok az alapvető makrobiotikus ismeretekből.
Ezt a tudást könnyen fel lehet használni a mindennapi főzéshez használt alapanyagok bevásárlásánál és az ebből készült ételek főzésénél.
ÖSSZEFOGLALÓT
„A főzőiskolában megmutatom neked,
hogy ami egészséges,
az lehet gyorsan és egyszerűen is elkészíthető.
Hogyan legyen ízletes és finom.”
A főzőiskola helyszine
Parkolni a ház előtti utcai szakaszon lehet.
A helyszín egyaránt alkalmas téli és nyári főzőiskolai és egyéb programok lebonyolítására is. Ha az időjárás engedi, akkor a kertben a program ideje alatt nagyszerűen lehet pihenni és kikapcsolódni.
Nyári időszakban a kert felszerelt játékokkal és egy kis medencével a gyermekek számára.
Mit tartalmaz a program?
A főzőiskolai alapprogram 4 részből áll. Valamennyi résznek megvan a maga különálló témája. Ezek a következők:
- Gabonák
- Növényi fehérjék
- Zöldség fogások
- Desszertek
Megismerjük a különböző alapanyagokat, az abból készült ételek élettani hatását.
Ezenfelül, áttekintjük a makrobiotikus vágási módokat és főzési eljárásokat, az étrendtervezés alapjait, és megismerünk számos hasznos és egyszerű receptet is.
Ezen ismeretek alapján a résztvevők, a későbbiekben már önállóan is eltudják készíteni azokat saját maguk számára.
Egy főzőiskolai alkalom során,
több mint
10 fajta ételt
fogsz megkóstolni.
A makrobiotika egy megehetősen tapasztalati tudomány. Ami azt jelenti, hogy nehéz elmagyarázni milyen valójába egy étel. Éppen ezért egy alkalom során közel 20 fajta étellel fog találkozni.
A cél, hogy minden nőtársam nézze meg, és saját maga tapasztalja meg az ízeket, illatokat és az élettani hatásokat.
Aki elvégzi a 4 alapozó tréninget az rendelkezni fog az alapvető makrobiotikus ismeretekkel. Ezekre épülnek rá a speciális témákra szakosodott további főzési programok (szív, gyomor, érrendszer, daganatos állapotok, fogyókúra, vastagbél, hasnyálmirigy stb).
VÉLEMÉNYEK
Képgaléria
A makrobiotika egy olyan ősi tapasztalatokon alapuló életmód és táplálkozási rendszer képviselője, amely az egészség megtartására, illetve visszaállítására törekszik.
Ha többet szeretnél megtudni
erről a természetes alapokon nyugvó tudományról,
főzőiskolai és egyéb programokról,
a szervezetet tápláló receptekről,
új termékekről, online főzősuliról,
akciókról vagy csak
az egészséges életmódról, akkor iratkozz fel hírlevelemre.
Az egészség a legnagyobb kincsed, vigyázz rá Te is!