A főzőiskola az egy remek lehetőség, hogy valaki megszerezze a legalapvetőbb makrobiotius elméleti és gyakorlati tudást.

Ennek segítségével a későbbiekben már bárki önállóan is eltudja készíteni önmagának az egészséges és ízletes ételeit.

Mit ad neked ez a főzőiskola?

Megtanulod, hogy miként lehet változatosan, ízletesen, egyszerű és egészséges ételeket készíteni. Ezenfelül

GYAKORLATI TUDÁST

Azonnal használható gyakorlati tudást, aminek köszönhetően a későbbiekben már önállóan is eltudsz készíteni egészséges és ízletes ételeket.

ELMÉLETI TUDÁST

A résztvevők részére a program ideje alatt rövid áttekintést adok az alapvető makrobiotikus ismeretekből.

Ezt a tudást könnyen fel lehet használni a mindennapi főzéshez használt alapanyagok bevásárlásánál és az ebből készült ételek főzésénél.

ÖSSZEFOGLALÓT

A résztvevők a főzőiskola ideje alatt elhangzott elméleti tudásról és receptekről kapnak egy kis összefoglalót.

“A főzőiskolában megmutatom neked,

hogy ami egészséges,

az lehet gyorsan és egyszerűen is elkészíthető.

Hogyan legyen ízletes és finom.”

A főzőiskola helyszine

A főzőiskola helyszíne egy kellemes, családias hangulatú modern konyha, ahol kizárólag csak minőségi alapanyagokkal és eszközökkel dolgozunk a program során.

Parkolni a ház előtti utcai szakaszon lehet.

A helyszín egyaránt alkalmas téli és nyári főzőiskolai és egyéb programok lebonyolítására is. Ha az időjárás engedi, akkor a kertben a program ideje alatt nagyszerűen lehet pihenni és kikapcsolódni.

Nyári időszakban a kert felszerelt játékokkal és egy kis medencével a gyermekek számára.

Mit tartalmaz a program?

A főzőiskolai alapprogram 4 részből áll. Valamennyi résznek megvan a maga különálló témája. Ezek a következők:

  1. Gabonák
  2. Növényi fehérjék
  3. Zöldség fogások
  4. Desszertek
A kurzusok nem egymásra épülnek, egymástól független  tudást tartalmaznak. Viszont, mind a 4 alap téma szükséges a mindennapi rutinos ételkészítés elsajátításához. 
A fenti témák mellett röviden átnézzük a makrobiotikus táplálkozás alapjait, és ezen ételek elkészítéséhez szükséges elméleti tudást.

Megismerjük a különböző alapanyagokat, az abból készült ételek élettani hatását.

Ezenfelül, áttekintjük a makrobiotikus vágási módokat és főzési eljárásokat, az étrendtervezés alapjait, és megismerünk számos hasznos és egyszerű receptet is.

Ezen ismeretek alapján a résztvevők, a későbbiekben már önállóan is eltudják készíteni azokat saját maguk számára.

Egy főzőiskolai alkalom során,

több mint

10 fajta ételt

fogsz megkóstolni.

A makrobiotika egy megehetősen tapasztalati tudomány. Ami azt jelenti, hogy nehéz elmagyarázni milyen valójába egy étel. Éppen ezért egy alkalom során közel 20 fajta étellel fog találkozni.

A cél, hogy nézze meg,  és saját maga tapasztalja meg az ízeket, illatokat és az élettani hatásokat.

Aki elvégzi a 4 alapozó tréninget az rendelkezni fog az alapvető makrobiotikus ismeretekkel. Ezekre épülnek rá a speciális témákra szakosodott további főzési programok (szív, gyomor, érrendszer, daganatos állapotok, fogyókúra, vastagbél, hasnyálmirigy stb).

Hogy mikor, és milyen főzőiskolai programokat szervezek, azt az Események oldalon találhatod meg.

VÉLEMÉNYEK

Először is, szeretném megköszönni a szombati kurzust, nagyon nagy élmény volt! Anyukámmal ma már jégcsapretekitalt ittunk reggel, is holnap barna rizzsel kezdem a napot:-) Zsófia

Nagyon jól éreztem magam hétvégén a kurzuson, nagyon örülök, hogy ott lehettem. Nem csak sokat tanultam Nálatok, de a szívet melengető légkör is feltöltött, amit teremtettetek! Dóri

Hétvégén voltam Nálatok makrobiotika tanfolyamon. Ez volt az első alkalom, amin részt vettem, de nagyon nagyon tetszett, így szeretnék mindegyiken rész venni. Ezért is írok, hogy jelentkezzek a soron következőre. Veronika

Képgaléria

Ha többet szeretnél megtudni

Z

a makrobiotikáról,

Z

a főzőiskolai és egyéb programokról,

Z

receptekről,

Z

új termékekről,

Z

akciókról vagy csak

Z

az egészséges életmódról, akkor iratkozz fel hírlevelemre.

Share This