Manapság egyre szélesebb körben elterjedt a glutén (gabona sikér) által kiváltott, a vékonybél bolyhait károsító betegség, más néven lisztérzékenység, valamint a glutén allergia.

A gabonákra is alapuló makrobiotikus konyhában, az ezt tartalmazó gabonafajták – búza, rozs, árpa, zab – elhagyásával, is sokféle egészséges terméket kínálunk gluténmentes kenyerekből és péksüteményekből.

Mik jellemzik a gluténmentes péksüteményeimet?

MEGSZOKOTT FINOM ÍZ

Gluténmentes péksüteményeink és kenyereink, ízben nem térnek el a hagyományosan megszokott pékárúk ízeitől.

MINŐSÉGI ALAPANYAGOK

Termékeink elkészítéséhez csak tisztított vizet és minőségi alapanyagokat használunk fel.  

Így például hidegen sajtolt napraforgó olajat,  útifűmaghéjat. A frissen őrölt lisztek közül: hajdina, rizs, és kölest. Ezekhez tehetünk még olajos magvakat (napraforgó, mogyoró, mandula, dió, tökmag).

Természetesen, aki mag vagy dió érzékeny, azok számára készítünk NATÚR gluténmentes kenyeret és péksüteményeket.

PUHASÁG, RUGALMASSÁG

A rugalmasság és a puha tapintás mellett, az így készült termékek megemésztése jóval könnyebb a szervezet számára, minta a glutén tartalmú péksüteményeknek vagy kenyereknek.

A Gluténmentes termékeim

A kenyereket és a péksüteményeket helyben sütöm. Szinte bármilyen pékárú elkészíthető gluténmentes változatban is.

Termékeim között megtalálhatók a lekvárosbukták, sós és édes sütemények, zsemlék, kiflik, különböző izesítésű pogácsák, kalácsok, kenyerek, vegán túros táskák, sós töltelékes humuszos táskák, lencsés, babos, töltött batyuk stb.

A gluténmentes étrenddel kapcsolatban többet olvashatsz a könyvemben vagy a blogomban.

KÉPGALÉRIA

Ha többet szeretnél megtudni

Z

a makrobiotikáról,

Z

a főzőiskolai és egyéb programokról,

Z

receptekről,

Z

új termékekről,

Z

akciókról vagy csak

Z

az egészséges életmódról, akkor iratkozz fel hírlevelemre.

Share This